Izmjene akciza trebalo je davno usvojiti

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je danas da je zakonske izmjene o akcizama koje traži Međunarodni monetarni fond /MMF/, što se njega tiče, trebalo davno usvojiti, te dodao da to ne zavisi od njega, već od Parlamenta BiH.

Bosna i Hercegovina 28.11.2016 | 22:18
Izmjene akciza trebalo je davno usvojiti
On je rekao novinarima u Banjaluci da je to jedna od odrednica aranžmana BiH sa MMF-om i da je odgovornost svih da to bude usvojeno.

Bevanda je podsjetio da su "akcize već bile pale u parlamentu" /na sjednici u Predstavničkom domu/, te da ne vidi nijedan novi detalj koji bi se dodao ili oduzeo ranijem prijedlogu rješenja, a sada je na parlamentu BiH da odluči hoće li podržati te izmjene ili ne.

On je dodao da je jedna od strukturalnih odrednica iz pisma namjere usklađivanje zakona u oblasti bankarstva i osiguranja.

"Donose se novi zakoni o bankama, novi zakoni o agencijama za bankarstvo, kao i zakonske izmjene o Agenciji za osiguranje depozita i ti zakoni moraju biti usklađeni. Mislim da su entitetske vlasti i Centralna banka pred usklađivanjem svega toga i očekujem da se to riješi u što skorijem roku", dodao je Bevanda.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Akcize

29.11.2016 07:35

A ne treba oporezovati igre na srecu?????Zasladio sam kafu ali kad tebe vidjeh i ona mi postade gorka!!!

ODGOVORITE