СО Шамац: Оштра подјела у два блока

На првом засиједању након избора, одборници општине Шамац потврдили су вољу грађана и за начелника изабрали Ђорђа Милићевића из НДП-а.

Република Српска 28.11.2016 | 20:01
СО Шамац: Оштра подјела у два блока
Коалициони блок око СНСД-а и ДНС-а формирао је већину и за предсједника Скупштине изабрао Ђуру Ивановића из ХДЗ-а, док је његов замјеник Крста Бајкановић, посланик ДНС-а.

Након првог засиједања Скупштине општине Шамац, видљива је оштра подјела у два блока: већине коју поново чини стари политички савез СНСД-а, ДНС-а, два ХДЗ-а и одборник независне странке Михајло Товирац са 14 од 25 мијеста и опозиције у којој су одборници СДС-а, НДП-а и СП-а.

Учинио сам све да ујединим снаге у формирању већине способне за излазак из дубоке кризе, али без резултата, нагласио је начелник Ђорђа Милићевић.

Чињеница да су приједлози начелника за вршиоце дужности у одјељењима глатко одбијени представља, оцијенио је Милићевић, покушај СНСД-а и ДНС-а да с партнерима наставе вишегодишње лоше политике и нова задуживања.

Иако је СДС-ов кандидат Мирко Лукић изјавио да ће дужност предсједника Скупштине обављати волонтерски, тајним гласањем изабран је Ђуро Ивановић, одборник заједничке листе два ХДЗ-а, а његов замјеник је Крста Бајкановић из ДНС-а.

Иако из странака већине окупљене око СНСД-а најављују конструктивну подршку начелнику, тешко је након првог засиједања бити оптимиста да је у овако оштрој подјели могућа синергија на реалацији кабинет – Скупштина, која је први услов развоја и заустављања дубоке финансијске кризе.



(БН телевизија)
(Фото: БН телевизија)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

симо.к

28.11.2016 19:44

Народ опстине самац је биирао нацелника али народ је бирао и скупстинску вецину.Према томе госп.Милицевиц покусај се договорити са вецином како да функционисе опстина а не мијењати вољу народа тразеци папке или муфљузе који це за ситне паре изневјерити гласаце...ако обицан народ не смије продавати глас за паре како је онда дозвољена куповина одборника...ста ту казе закон ??'

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни бомбардер

28.11.2016 20:22

Опет вреце владају Самцом

Name

Зоран

29.11.2016 07:13

Дјокица је вец купио моралне громаде у облику социјалиста који имају једног одборника. Нико осим њих се неце тако ниско спуститити..

Name

Јово Макариц

28.11.2016 21:24

Само у Бијељини нема принципа све се мозе купити....образ и морал не постоје

ОДГОВОРИТЕ
Name

НДП У ВЕЋИНУ

29.11.2016 10:00

Прикључите се и ви скупштинској већини (НДП), није вам први пут...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

29.11.2016 11:20

Већ се прича по граду да начелник иде код СНСД да хоће да понуди одјељења да га подржи Додик, а вамо продаје причу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Начелнику

29.11.2016 22:43

Чујем да су тражили то што су добили.У Модричи је исто,то је законска категорија,мислим Хрват предсједник скупштине и гдје је проблем.Момак, почни нешто радити и немој само кукати и млатити по друштвеним мрежама и општинској страници ваљда имаш паметнијег посла.