SO Šamac: Oštra podjela u dva bloka

Na prvom zasijedanju nakon izbora, odbornici opštine Šamac potvrdili su volju građana i za načelnika izabrali Đorđa Milićevića iz NDP-a.

Republika Srpska 28.11.2016 | 20:01
SO Šamac: Oštra podjela u dva bloka
Koalicioni blok oko SNSD-a i DNS-a formirao je većinu i za predsjednika Skupštine izabrao Đuru Ivanovića iz HDZ-a, dok je njegov zamjenik Krsta Bajkanović, poslanik DNS-a.

Nakon prvog zasijedanja Skupštine opštine Šamac, vidljiva je oštra podjela u dva bloka: većine koju ponovo čini stari politički savez SNSD-a, DNS-a, dva HDZ-a i odbornik nezavisne stranke Mihajlo Tovirac sa 14 od 25 mijesta i opozicije u kojoj su odbornici SDS-a, NDP-a i SP-a.

Učinio sam sve da ujedinim snage u formiranju većine sposobne za izlazak iz duboke krize, ali bez rezultata, naglasio je načelnik Đorđa Milićević.

Činjenica da su prijedlozi načelnika za vršioce dužnosti u odjeljenjima glatko odbijeni predstavlja, ocijenio je Milićević, pokušaj SNSD-a i DNS-a da s partnerima nastave višegodišnje loše politike i nova zaduživanja.

Iako je SDS-ov kandidat Mirko Lukić izjavio da će dužnost predsjednika Skupštine obavljati volonterski, tajnim glasanjem izabran je Đuro Ivanović, odbornik zajedničke liste dva HDZ-a, a njegov zamjenik je Krsta Bajkanović iz DNS-a.

Iako iz stranaka većine okupljene oko SNSD-a najavljuju konstruktivnu podršku načelniku, teško je nakon prvog zasijedanja biti optimista da je u ovako oštroj podjeli moguća sinergija na realaciji kabinet – Skupština, koja je prvi uslov razvoja i zaustavljanja duboke finansijske krize.



(BN televizija)
(Foto: BN televizija)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

simo.k

28.11.2016 19:44

Narod opstine samac je biirao nacelnika ali narod je birao i skupstinsku vecinu.Prema tome gosp.Milicevic pokusaj se dogovoriti sa vecinom kako da funkcionise opstina a ne mijenjati volju naroda trazeci papke ili mufljuze koji ce za sitne pare iznevjeriti glasace...ako obican narod ne smije prodavati glas za pare kako je onda dozvoljena kupovina odbornika...sta tu kaze zakon ??'

ODGOVORITE
Name

crni bombarder

28.11.2016 20:22

Opet vrece vladaju Samcom

Name

Zoran

29.11.2016 07:13

Djokica je vec kupio moralne gromade u obliku socijalista koji imaju jednog odbornika. Niko osim njih se nece tako nisko spustititi..

Name

Jovo Makaric

28.11.2016 21:24

Samo u Bijeljini nema principa sve se moze kupiti....obraz i moral ne postoje

ODGOVORITE
Name

NDP U VEĆINU

29.11.2016 10:00

Priključite se i vi skupštinskoj većini (NDP), nije vam prvi put...

ODGOVORITE
Name

Рајко

29.11.2016 11:20

Већ се прича по граду да начелник иде код СНСД да хоће да понуди одјељења да га подржи Додик, а вамо продаје причу....

ODGOVORITE
Name

Начелнику

29.11.2016 22:43

Чујем да су тражили то што су добили.У Модричи је исто,то је законска категорија,мислим Хрват предсједник скупштине и гдје је проблем.Момак, почни нешто радити и немој само кукати и млатити по друштвеним мрежама и општинској страници ваљда имаш паметнијег посла.