Видео: Како је Делпо утишао Загреб и згазио усуд?!

Лоб кроз ноге, сломљен мали прст, покварен трофеј, рекет за Марадону, лудило на трибинама!

Тенис 29.11.2016 | 17:45
Видео: Како је Делпо утишао Загреб и згазио усуд?!
Аргентина је коначно, тек у петом покушају стигла до титуле Дејвис купа. А требало им је "само" 106 година од како су први пут заиграли у овом такмичењу.Велика подршка навијача Гаучоса створила је праву јужњачку атмосферу усред Загреба, за велики преокрет и тријумф од 3:2. А мало ко је то очекивао када су у суботу потпуно неочекивано остали без поена у мечу дублова.

Недељно чудо, какво је мало ко очекивао, кренуло је са невероватним Хуаном Мартином дел Потром који је такође преокретом, пошто је губио са 0:2 од Марина Чилича последњег дана судара, стигао до 3:2. И то пошто је пети сет одиграо са поломљеним малим прстом леве руке! Велики мајстор какав се ретко рађа још једном је показао од чега је саздан. Наравно, за велико славље на аргентинском делу трибине Арене Загреб. Свима је било јасно да је див из Тандила, један од омиљених ликова на тениском туру, одиграо како зна и уме, а то је било превише чак и за одличног Чилића, шестог играча света. Чудесни лоб кроз ноге у трећем сету био је тек најава онога што је Делпотро коначно извадио из свог скривеног арсенала и кренуо да праши.



"Увек ћу памтити ово финале... Хвала свима који ми нису дозволили да се повучем из тениса када сам имао проблема са повредама. Јер ето ме сада са титулом у Дејвис купу", емотиван је био освајач једног гренд слема.

Делпов невероватни наступ је дао снагу Федерику Делбонису да донесе тај шампионски, трећи поен у сусрету са најмоћнијим сервером у историји тениса, Ивом Карловићем не препустивши му нити један сет. С трибина Арене Загреб орило се чувено аргентинско "Оле, оле, оле, ола!", а у ложи Дијеге Марадоне је настала тотална лудница.

Вероватно најбољи фудбалер света, иначе велики заљубљеник у тенис и пријатељ Новака Ђоковића, добио је од Делпотра рекет којим је овај утишао Загреб. А да све буде још луђе, када је Делбонис подигао пехар Дејвис купа овом је отпао сталак и умало повредио Аргентинца.

Али нема везе, важно да је усуд коначно згажен! Након 106 година чекања.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар