Video: Kako je Delpo utišao Zagreb i zgazio usud?!

Lob kroz noge, slomljen mali prst, pokvaren trofej, reket za Maradonu, ludilo na tribinama!

Tenis 29.11.2016 | 17:45
Video: Kako je Delpo utišao Zagreb i zgazio usud?!
Argentina je konačno, tek u petom pokušaju stigla do titule Dejvis kupa. A trebalo im je "samo" 106 godina od kako su prvi put zaigrali u ovom takmičenju.Velika podrška navijača Gaučosa stvorila je pravu južnjačku atmosferu usred Zagreba, za veliki preokret i trijumf od 3:2. A malo ko je to očekivao kada su u subotu potpuno neočekivano ostali bez poena u meču dublova.

Nedeljno čudo, kakvo je malo ko očekivao, krenulo je sa neverovatnim Huanom Martinom del Potrom koji je takođe preokretom, pošto je gubio sa 0:2 od Marina Čiliča poslednjeg dana sudara, stigao do 3:2. I to pošto je peti set odigrao sa polomljenim malim prstom leve ruke! Veliki majstor kakav se retko rađa još jednom je pokazao od čega je sazdan. Naravno, za veliko slavlje na argentinskom delu tribine Arene Zagreb. Svima je bilo jasno da je div iz Tandila, jedan od omiljenih likova na teniskom turu, odigrao kako zna i ume, a to je bilo previše čak i za odličnog Čilića, šestog igrača sveta. Čudesni lob kroz noge u trećem setu bio je tek najava onoga što je Delpotro konačno izvadio iz svog skrivenog arsenala i krenuo da praši.



"Uvek ću pamtiti ovo finale... Hvala svima koji mi nisu dozvolili da se povučem iz tenisa kada sam imao problema sa povredama. Jer eto me sada sa titulom u Dejvis kupu", emotivan je bio osvajač jednog grend slema.

Delpov neverovatni nastup je dao snagu Federiku Delbonisu da donese taj šampionski, treći poen u susretu sa najmoćnijim serverom u istoriji tenisa, Ivom Karlovićem ne prepustivši mu niti jedan set. S tribina Arene Zagreb orilo se čuveno argentinsko "Ole, ole, ole, ola!", a u loži Dijege Maradone je nastala totalna ludnica.

Verovatno najbolji fudbaler sveta, inače veliki zaljubljenik u tenis i prijatelj Novaka Đokovića, dobio je od Delpotra reket kojim je ovaj utišao Zagreb. A da sve bude još luđe, kada je Delbonis podigao pehar Dejvis kupa ovom je otpao stalak i umalo povredio Argentinca.

Ali nema veze, važno da je usud konačno zgažen! Nakon 106 godina čekanja.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar