Крос: Повлачим се кад напуним 32!

Немац у опширном интервјуу говорио и о РБ Лајпцигу, Дитриху Матешицу, Барселони, бесмислу одређених реванш утакмица...

Фудбал 05.12.2016 | 19:00
Крос: Повлачим се кад напуним 32!
Реал је добио Хихон, Барса ремизирала са Сосиједадом. Мадриђани су повећали предност у односу на највећег ривала и сада се на Принејима фокус пребацује на Ел Класико који је на програму наредне суботе и који би могао да реши питање првака уколико Каталонци изгубе. Немачки интернационалац из редова Реала Тони Крос због повреде неће бити у конкуренцији за тим, али његов интервју за Кикер (у којем узгред није говорио о највећој утакмици на свету) изазвао је доста пажње и у Шпанији и Немачкој. 

Међу најзанимљивијим сегментима интервјуа свакако је одлука 26-годишњег везисте да каријеру заврши када му истекне нови, шестогодишњи уговор са Реалом...

"Имаћу 32 године када ми у лето 2021. истекне актуелни уговор. Не очекујте од мене да играм до 38. или 39 године. Када напуниш 32 већ си фудбалу дао оно најбоље, па мислим да је то добро време за повлачење".

Крос је, наравно, оставио простор да преиспита свој став поводом ове одлуке...

"Не можемо сада да нагађамо шта ће бити за пет или шест година. Неке ствари могу да се промене, али неке дефинитивно не. Одређене промене се не праве. Као на пример прелазак из Реала у Барселону. То је ствар традиције и поштовања људи, навијача... Искључујем такву могућност".  

Крос је говорио и о тренутно највећем фудбалском феномену у Европи - РБ Лајпцигу. Тај клуб је на мети читаве Немачке, навијачи свих осталих клубова замрзели су Бикове због начина на који су дошли до самог врха, али репрезентативац Панцера не види ништа спорно у пословању Дитриха Матешица. 

"Видите, тај богати човек је могао да купи три јахте или четири авиона, али не, он је одлучио да улаже у фудбал, што је добро. Лајпциг не купује звезде од 30 или 40 милиона евра. То су углавном млади и талентовани играчи које нико на улици не би препознао. Мислим да заслужују честитке за оно што раде". 

Тони Крос стао је у одбрану некадашњег саиграча из Бајерна Томаса Милера у његовој не баш пријатној препирци са челницима Фудбалског савеза Сан Марина, а све после изјаве да репрезентације попут Немачке не би требало да губе време играјући са селекцијама попут Сан Марина због огромне разлике у квалитету.

"УЕФА и ФИФА би требало да размотре неке ствари, да се направе одређене промене. Можда прелиминарна рунда за неке тако мале фудбалске земље. Календар је заиста пренатрпан. Неразумно и што се у Шпанији играју два меча у Купу краља. После 7:1 ми треба да играмо поново против Леонесе. То баш и није нормално", закључио је Крос.  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар