Kros: Povlačim se kad napunim 32!

Nemac u opširnom intervjuu govorio i o RB Lajpcigu, Ditrihu Matešicu, Barseloni, besmislu određenih revanš utakmica...

Fudbal 05.12.2016 | 19:00
Kros: Povlačim se kad napunim 32!
Real je dobio Hihon, Barsa remizirala sa Sosijedadom. Madriđani su povećali prednost u odnosu na najvećeg rivala i sada se na Prinejima fokus prebacuje na El Klasiko koji je na programu naredne subote i koji bi mogao da reši pitanje prvaka ukoliko Katalonci izgube. Nemački internacionalac iz redova Reala Toni Kros zbog povrede neće biti u konkurenciji za tim, ali njegov intervju za Kiker (u kojem uzgred nije govorio o najvećoj utakmici na svetu) izazvao je dosta pažnje i u Španiji i Nemačkoj. 

Među najzanimljivijim segmentima intervjua svakako je odluka 26-godišnjeg veziste da karijeru završi kada mu istekne novi, šestogodišnji ugovor sa Realom...

"Imaću 32 godine kada mi u leto 2021. istekne aktuelni ugovor. Ne očekujte od mene da igram do 38. ili 39 godine. Kada napuniš 32 već si fudbalu dao ono najbolje, pa mislim da je to dobro vreme za povlačenje".

Kros je, naravno, ostavio prostor da preispita svoj stav povodom ove odluke...

"Ne možemo sada da nagađamo šta će biti za pet ili šest godina. Neke stvari mogu da se promene, ali neke definitivno ne. Određene promene se ne prave. Kao na primer prelazak iz Reala u Barselonu. To je stvar tradicije i poštovanja ljudi, navijača... Isključujem takvu mogućnost".  

Kros je govorio i o trenutno najvećem fudbalskom fenomenu u Evropi - RB Lajpcigu. Taj klub je na meti čitave Nemačke, navijači svih ostalih klubova zamrzeli su Bikove zbog načina na koji su došli do samog vrha, ali reprezentativac Pancera ne vidi ništa sporno u poslovanju Ditriha Matešica. 

"Vidite, taj bogati čovek je mogao da kupi tri jahte ili četiri aviona, ali ne, on je odlučio da ulaže u fudbal, što je dobro. Lajpcig ne kupuje zvezde od 30 ili 40 miliona evra. To su uglavnom mladi i talentovani igrači koje niko na ulici ne bi prepoznao. Mislim da zaslužuju čestitke za ono što rade". 

Toni Kros stao je u odbranu nekadašnjeg saigrača iz Bajerna Tomasa Milera u njegovoj ne baš prijatnoj prepirci sa čelnicima Fudbalskog saveza San Marina, a sve posle izjave da reprezentacije poput Nemačke ne bi trebalo da gube vreme igrajući sa selekcijama poput San Marina zbog ogromne razlike u kvalitetu.

"UEFA i FIFA bi trebalo da razmotre neke stvari, da se naprave određene promene. Možda preliminarna runda za neke tako male fudbalske zemlje. Kalendar je zaista prenatrpan. Nerazumno i što se u Španiji igraju dva meča u Kupu kralja. Posle 7:1 mi treba da igramo ponovo protiv Leonese. To baš i nije normalno", zaključio je Kros.  

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar