Видео: Звездин поход на српску дијаспору - хоће да доведе Николу Доведана!

Офанзивац Алтаха српског порекла једна од мета српског шампиона у зимском прелазном року.

Фудбал 02.12.2016 | 14:30
Видео: Звездин поход на српску дијаспору - хоће да доведе Николу Доведана!
Странци увек представљају рулет, већинско мишљење јавности гласи да у домаћој лиги и нема превише играча који би представљали капитална појачања за Црвену звезду, повратници у српски фудбал попут Гајића увек представљају повољну опцију... Имају на Маракани жеље из три поменуте категорије, али пронашли су и четврту – српску дијаспору.

Одговорни са Маракане имају велику жељу да у зимском прелазном року у Црвену звезду доведу офанзивног везисту и нападача ЛАСКА из Линца на позајмици у АлтахуНиколу Доведана. Реч је о момку рођеном 1994. године који је ове сезоне просто експлодирао на теренима Аустрије и на 15 мечева постигао шест голова.

Звездин пик српских корена је одрастао у Аустрији. Играо је за све млађе селекције Ред Бул Салцбурга. Касније га је пут преко нижелигаша Лиферинга и ЛАСК-а довео до Алтаха. Ове јесени Доведан је један од најбољих играча тог клуба. Блистао је у недавном окршају са Аустријом из Беча када је постигао два гола. Ефикасан је био и овог викенда против Матерсбруга.

Никола Доведан је рођен 1994.године и био је стандардан члан младе репрезентације Аустрије која је недавно у баражу за Првенство Европе у Пољској испала од Шпаније, после два ремија.

Добра ствар за Црвену звезду је чињеница да Доведану уговор са ЛАСК-ом из Линца истиче у јуну 2017. године. А условно лоша ствар је што се момак српског порекла ове јесени у потпуности афримисао у Аустрији. Један је од најбољих играча Алтаха који представља велико изненађење тамошње лиге. Игре момка српског порекла нису прошле незапажено па је за око, врло вероватно, запао и богатијим клубовима од Црвене звезде.

Доведан може да игра на обе крилне позиције, као и други нападач. На последња четири меча за Алтах постигао је исто толико голова.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар