Video: Zvezdin pohod na srpsku dijasporu - hoće da dovede Nikolu Dovedana!

Ofanzivac Altaha srpskog porekla jedna od meta srpskog šampiona u zimskom prelaznom roku.

Fudbal 02.12.2016 | 14:30
Video: Zvezdin pohod na srpsku dijasporu - hoće da dovede Nikolu Dovedana!
Stranci uvek predstavljaju rulet, većinsko mišljenje javnosti glasi da u domaćoj ligi i nema previše igrača koji bi predstavljali kapitalna pojačanja za Crvenu zvezdu, povratnici u srpski fudbal poput Gajića uvek predstavljaju povoljnu opciju... Imaju na Marakani želje iz tri pomenute kategorije, ali pronašli su i četvrtu – srpsku dijasporu.

Odgovorni sa Marakane imaju veliku želju da u zimskom prelaznom roku u Crvenu zvezdu dovedu ofanzivnog vezistu i napadača LASKA iz Linca na pozajmici u AltahuNikolu Dovedana. Reč je o momku rođenom 1994. godine koji je ove sezone prosto eksplodirao na terenima Austrije i na 15 mečeva postigao šest golova.

Zvezdin pik srpskih korena je odrastao u Austriji. Igrao je za sve mlađe selekcije Red Bul Salcburga. Kasnije ga je put preko niželigaša Liferinga i LASK-a doveo do Altaha. Ove jeseni Dovedan je jedan od najboljih igrača tog kluba. Blistao je u nedavnom okršaju sa Austrijom iz Beča kada je postigao dva gola. Efikasan je bio i ovog vikenda protiv Matersbruga.

Nikola Dovedan je rođen 1994.godine i bio je standardan član mlade reprezentacije Austrije koja je nedavno u baražu za Prvenstvo Evrope u Poljskoj ispala od Španije, posle dva remija.

Dobra stvar za Crvenu zvezdu je činjenica da Dovedanu ugovor sa LASK-om iz Linca ističe u junu 2017. godine. A uslovno loša stvar je što se momak srpskog porekla ove jeseni u potpunosti afrimisao u Austriji. Jedan je od najboljih igrača Altaha koji predstavlja veliko iznenađenje tamošnje lige. Igre momka srpskog porekla nisu prošle nezapaženo pa je za oko, vrlo verovatno, zapao i bogatijim klubovima od Crvene zvezde.

Dovedan može da igra na obe krilne pozicije, kao i drugi napadač. Na poslednja četiri meča za Altah postigao je isto toliko golova.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar