ЦГ добила нову владу, Марковић премијер

Црногорски парламент, у чијем раду нису учествовали представници опозиционих странака, једногласно је данас изабрала нову, 41. владу на челу с премијером Душком Марковићем.

Регион 28.11.2016 | 17:51
ЦГ добила нову владу, Марковић премијер
Владу чини Демократска партија социјалиста са Социјалдемократама и мањинским странкама - Бошњачком странком, коалицијом албанских странака и Хрватском грађанском иницијативом. Предсједник парламента Иван Брајовић захвалио је досадашњем премијеру Милу Ðукановићу, који остаје на челу Демократске партије социјалиста.

Иначе, нови црногорски премијер Душко Марковић је рођен 1958. године у Мојковцу, гдје је завршио основну и средњу школу.

Правни факултет је дипломирао у Крагујевцу. Године 1991. изабран је за генералног секретара Владе Црне Горе и ту дужност је обављао до 1998.

У том периоду обављао је и значајне партијске функције у Демократској партији социјалиста. Био је члан Главног одбора, и члан Извршног одбора Главног одбора ДПС-а.

У једном периоду био је вршилац дужности директора ДПС-а. Био је посланик ДПС-а, а 1998. до 2005. обављао је дужност помоћника министра унутрашњих послова за Службу државне безбједности, а након тога и први директор Агенције за националну безбједност. У два мандата је био потпредсједник Владе Црне Горе.

За замјеника предсједника ДПС-а изабран је 2015. Током 2016. године, поред потпредсједничке, обављао је и дужност руководиоца Министарства унутрашњих послова.

Члан је Вијећа за националну безбедност и руководилац Бироа за координацију обавјештајно-безбједносног сектора.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дјекна

29.11.2016 10:21

Правник не мозе бити предсједник владе правници су оперисани од зивота.

ОДГОВОРИТЕ