CG dobila novu vladu, Marković premijer

Crnogorski parlament, u čijem radu nisu učestvovali predstavnici opozicionih stranaka, jednoglasno je danas izabrala novu, 41. vladu na čelu s premijerom Duškom Markovićem.

Region 28.11.2016 | 17:51
CG dobila novu vladu, Marković premijer
Vladu čini Demokratska partija socijalista sa Socijaldemokratama i manjinskim strankama - Bošnjačkom strankom, koalicijom albanskih stranaka i Hrvatskom građanskom inicijativom. Predsjednik parlamenta Ivan Brajović zahvalio je dosadašnjem premijeru Milu Ðukanoviću, koji ostaje na čelu Demokratske partije socijalista.

Inače, novi crnogorski premijer Duško Marković je rođen 1958. godine u Mojkovcu, gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Pravni fakultet je diplomirao u Kragujevcu. Godine 1991. izabran je za generalnog sekretara Vlade Crne Gore i tu dužnost je obavljao do 1998.

U tom periodu obavljao je i značajne partijske funkcije u Demokratskoj partiji socijalista. Bio je član Glavnog odbora, i član Izvršnog odbora Glavnog odbora DPS-a.

U jednom periodu bio je vršilac dužnosti direktora DPS-a. Bio je poslanik DPS-a, a 1998. do 2005. obavljao je dužnost pomoćnika ministra unutrašnjih poslova za Službu državne bezbjednosti, a nakon toga i prvi direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost. U dva mandata je bio potpredsjednik Vlade Crne Gore.

Za zamjenika predsjednika DPS-a izabran je 2015. Tokom 2016. godine, pored potpredsjedničke, obavljao je i dužnost rukovodioca Ministarstva unutrašnjih poslova.

Član je Vijeća za nacionalnu bezbednost i rukovodilac Biroa za koordinaciju obavještajno-bezbjednosnog sektora.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Djekna

29.11.2016 10:21

Pravnik ne moze biti predsjednik vlade pravnici su operisani od zivota.

ODGOVORITE