ЛШ: "Пионир" одскочна даска црно-бијелих!

Екипа Партизана у уторак против Сасарија наставља серију утакмица на свом паркету.

Кошарка 28.11.2016 | 21:45
ЛШ: "Пионир" одскочна даска црно-бијелих!
Почело је за викенд против Меге, а наставља се у уторак од 20.30, када Партизан (скор 3-3) на крају првог "круга" ФИБА Лиге шампиона дочекује италијански Динамо Сасари, некадашњег првака Италије и евролигаша.

Црно-бели после много путовања у првих месец и по дана актуелне сезоне имају прилику да квалитетним тренингом и добрим резултатима на свом паркету учврсте позицију у оба актуелна такмичења.

До половине децембра одиграће укупно седам мечева, од тога шест код куће - сва три у Лиги шампиона и три од четири у АБА лиги (гостоваће само Крки у суботу).

Окршај са Сасаријем, који је са скором 2-4 степеницу ниже на табели, претходи доласку у Београд екипа Лудвигсбурга и Бешикташа.

С обзиром на тежину групе и распоред након овог мини-циклуса, утисак је да црно-бели морају да остваре макар две победе, како би могли реално да се надају пролазу у "нокаут" фазу.

"Група у којој играмо је најквалитетнија у Лиги шампиона. Нема ту ни лаких противника, ни тимова без традиције и европског искуства. Самим тим, нема места за потцењивање или размисљање о лакшим и тежим противницима. Имамо шансу да покажемо да смо ту лекцију научили после једног кикса", још једном се Александар Џикић осврнуо на пораз од Шарлроа пре две недеље.

Сасари је по индивидуалном рејтингу својих играча вероватно могао да "убере" још коју победу.

Прошле недеље изгубио је код куће од Лудвигсбурга (79:80), невероватним кошем уз звук сирене, а и једини су тим који је поражен од Солнока (73:72).

Бековски пар чине Американци Џонсон-Одом и Лејси, ту је и Хрват Рок Стипчевић, на крилу доминира Џош Картер (играо Евролигу у тиму Каршијаке), док унутрашња линија има и шмек (Душко Савановић) и снагу (Литванац Лидека и Енглез Оласени).

"Имају атлетски врло талентовану спољну линију и искусан центарски пар Савановић - Лидека. Доносе изазов за сваког нашег играча", истакао је Џикћ.

Улазнице по цени од 500 динара продаваће се од 17.30 часова на благајни дворане "Александар Николић".

ПАРОВИ 7. КОЛА (уторак):

Солнок - Шарлроа 18.00
Стелмет - АЕК 18.00
Лудвигсбург - Бешикташ 20.00
Партизан - Сасари 20.30

ТАБЕЛА: Бешикташ 6-0, АЕК 4-2, Лудвигсбург 4-2, Партизан 3-3, Сасари 2-4, Стелмет 2-4, Шарлроа 2-4, Солнок 1-5.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар