LŠ: "Pionir" odskočna daska crno-bijelih!

Ekipa Partizana u utorak protiv Sasarija nastavlja seriju utakmica na svom parketu.

Košarka 28.11.2016 | 21:45
LŠ: "Pionir" odskočna daska crno-bijelih!
Počelo je za vikend protiv Mege, a nastavlja se u utorak od 20.30, kada Partizan (skor 3-3) na kraju prvog "kruga" FIBA Lige šampiona dočekuje italijanski Dinamo Sasari, nekadašnjeg prvaka Italije i evroligaša.

Crno-beli posle mnogo putovanja u prvih mesec i po dana aktuelne sezone imaju priliku da kvalitetnim treningom i dobrim rezultatima na svom parketu učvrste poziciju u oba aktuelna takmičenja.

Do polovine decembra odigraće ukupno sedam mečeva, od toga šest kod kuće - sva tri u Ligi šampiona i tri od četiri u ABA ligi (gostovaće samo Krki u subotu).

Okršaj sa Sasarijem, koji je sa skorom 2-4 stepenicu niže na tabeli, prethodi dolasku u Beograd ekipa Ludvigsburga i Bešiktaša.

S obzirom na težinu grupe i raspored nakon ovog mini-ciklusa, utisak je da crno-beli moraju da ostvare makar dve pobede, kako bi mogli realno da se nadaju prolazu u "nokaut" fazu.

"Grupa u kojoj igramo je najkvalitetnija u Ligi šampiona. Nema tu ni lakih protivnika, ni timova bez tradicije i evropskog iskustva. Samim tim, nema mesta za potcenjivanje ili razmisljanje o lakšim i težim protivnicima. Imamo šansu da pokažemo da smo tu lekciju naučili posle jednog kiksa", još jednom se Aleksandar Džikić osvrnuo na poraz od Šarlroa pre dve nedelje.

Sasari je po individualnom rejtingu svojih igrača verovatno mogao da "ubere" još koju pobedu.

Prošle nedelje izgubio je kod kuće od Ludvigsburga (79:80), neverovatnim košem uz zvuk sirene, a i jedini su tim koji je poražen od Solnoka (73:72).

Bekovski par čine Amerikanci Džonson-Odom i Lejsi, tu je i Hrvat Rok Stipčević, na krilu dominira Džoš Karter (igrao Evroligu u timu Karšijake), dok unutrašnja linija ima i šmek (Duško Savanović) i snagu (Litvanac Lideka i Englez Olaseni).

"Imaju atletski vrlo talentovanu spoljnu liniju i iskusan centarski par Savanović - Lideka. Donose izazov za svakog našeg igrača", istakao je Džikć.

Ulaznice po ceni od 500 dinara prodavaće se od 17.30 časova na blagajni dvorane "Aleksandar Nikolić".

PAROVI 7. KOLA (utorak):

Solnok - Šarlroa 18.00
Stelmet - AEK 18.00
Ludvigsburg - Bešiktaš 20.00
Partizan - Sasari 20.30

TABELA: Bešiktaš 6-0, AEK 4-2, Ludvigsburg 4-2, Partizan 3-3, Sasari 2-4, Stelmet 2-4, Šarlroa 2-4, Solnok 1-5.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar