Зашто не би требало да тражите на интернету своје симптоме

Готово свака особа која има приступ интернету барем једном је симптоме неких болести тражила на Гуглу. Као последица тога најчешће се јавља паника, јер се резултати претраге симптома најчешће завршавају закључком да имате неку неизлечиву болест.

Здравље 28.11.2016 | 10:04
Зашто не би требало да тражите на интернету своје симптоме
Управо због варљивих дијагноза које већина поставља сама себи након тражења симптома на интернету, лекари препоручују неколико савета.

Никад себи не постављајте дијагнозу:

Може бити врло опасно постављати дијагнозу на основу претраге на интернету. Тражење симптома ће вам одузети пуно времена, што ће само одложити ваш одлазак лекару и добијање одговарајуће дијагнозе.

Немојте сами себи да “преписујете” лекове:

Једна ствар је тражити савете за здраву исхрану на интернету, а сасвим друга (често и опасна) примена неких средстава за лечење конкретних болести.

Претрага блогова:

Само зато што неко има популаран блог то не значи да зна о чему пише. Осим тога, прва страница коју вам Гугл избаци, не мора бити и најтачнија.

Обратите се лекару:

Једноставно је, читање и информисање на интернету само ће вас додатно забринути, али вас неће излечити. За конкретну дијагнозу и лечење морате посетити лекара, пише Н1.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Све по мало, ал' не вјеруј никоме

29.11.2016 06:57

Ком црном љекару? Прописао ми лијекове, конзумирао сам их скоро мјесец дана и умало не умријех од њих. Одем код друог кад оно ти лијекови се односе за контра дејство. Умало ме не оћера у гроб са својим незнањем, те вам не бих могао сад ни коментар написати.

ОДГОВОРИТЕ