ШПА: Атлетико сигуран, Облак краљ пенала! Сосиједад опет кобан по Барсу!

Фудбалери Атлетико Мадрида победили су Осастуну у гостима са 3:0. Настављено Барсино "проклетство" на Аноети! Фудбалери Барселоне и Реал Сосиједада одиграли су 1:1 на Аноети у 13. колу шпанске Примере. Барса разбијена, судије их спасиле пораза! Реал Сосиједад надиграо Барселону у сваком сегменту игре, али није победио. Стадион на којем Каталонци не знају за победу од 2007. године није видео ипак победу домаћих - пошто је судија неоправдано поништио гол Хуанмија у финишу.

Фудбал 28.11.2016 | 08:30
ШПА: Атлетико сигуран, Облак краљ пенала! Сосиједад опет кобан по Барсу!
„Јорганџије“ су прекинуле мини-серију од два пораза и налазе се на четвртом месту на табели са 24 бода.

Осасуна је везала трећи пораз и налази се на 19. месту са седам бодова.

Осасуна је пропустила да стигне до вођства у 14. минуту када је Торес промашио једанаестерац. Облак је ове сезоне одбранио 50 одсто удараца са беле тачке – четири од осам.

Атлетико је у наставку првог полувремена преузео иницијативу, па је у 36. минуту преко Дијега Година стигао до повео, а само минут касније Кевин Гамеиро је дуплирао предност.

Екипа Дијега Симеона је у наставку контролисала игру, а победу свог тима оверио је Јаник Караско у 90. минуту.

Српски фудбалер Горан Чаушић одиграо је цео меч за Осасуну.

Настављено Барсино "проклетство" на Аноети! Фудбалери Барселоне и Реал Сосиједада одиграли су 1:1 на Аноети у 13. колу шпанске Примере.

Барселона не зна за победу на "Анеоти" од 2007. године!

Тако ће остати и после овог 27. новембра 2016. године пошто је Реал Сосиједад на свом стадиону надиграо Каталонце као мало ко! Штавише, Барса може да буде срећна бодом.

Екипа Луиса Енрикеа сада заостаје шест бодова за водећим Реал Мадридом, док се Реал Сосиједад налази на петом месту са 23 бода.

И после овог сусрета наставило се "проклетство" Барселоне која није успела да тријумфује на Анолети још од 2007. године.

Раније у недељу Депортиво Алавес победио је на гостовању Виљареал са 2:0, Атлетико Мадрид је са 3:0 тријумфовао против Осасуне, док је Селта победила Гранаду с 3:1.

Много проблема у првом полувремену имала је Барселона, низале су се грешке на средини терена, док је на другој страни Сосиједад имао неколико прилика, али није било голова.

У 53. минуту домаћи фудбалери су повели. Прво је Велин ударац одбранио Тер Стеген, а Хозе је потом шутирао главом, али му је приликом погкта помогао Пике.

Шест минута касније први добар напад на мечу за Барселону претворен је у погодак. Нејмар је прошао поред четвртрице, центрирао са леве стране, а Меси снажно из прве савладао голмана Сосиједад. Био је ово први гол за Барселону после 293. минута на овом стадиону у Ла Лиги.

У 76. Вела је шутирао, али је судија направио грешку сигнализирајући офсајд, а на снимку се не може закључити да ли је лопта целим обимом прешла гол-линију. Неколико минута касније Тер Стеген је имао среће јер је Вела погодио стативу.

До краја сусрета Реал Сосиједад је претио, али није успео да дође до сва три бода.

РЕЗУЛТАТИ БАРСЕ НА "АНОЕТИ"

9. ИВ 2016. Реал С. – Барса 1:0

4. И 2015. Реал С - Барса 1:0

22. ИИ 2014. Реал С. - Барса 3:1

12. ИИ 2014. Реал С. - Барса 1:1

19. И 2013. Реал С. - Барса 3:2

10. ИX 2011. Реал С. - Барса 2:2

5. В 2007. Реал С. - Барса 0:2

На Балаидосу загарантовано: 1&ГГ! Гранада је била само лаган оброк за тим из Галиције.

На страни без победе још од септембра, код куће негостољубиви домаћини. Селта је у судару са Гранадом славила са 3:1 и уписала и пету узастопну победу на Балаидосу. Занимљиво, пету у којој је до бодова стигла уз примљен гол. Кладионичарске тривије на страну, Гранаду су срушили голови Јага Аспаса, Теа Бонгонде и Папе Диопа, док је овај један у мрежи Рубена Бланка био поклон Густава Кабрала.

Овај пут му нико неће замерити.

Додаћемо само још да је Немања Радоја, сада већ по обичају, одиграо свих 90 минута за победнички тим, те да је Аспас, иначе и асистент код другог Селтиног гола, умало успео да лобује противничког голмана са 50 метара. Нажалост, погодио је само пречку.

Примера, 13. коло:
недеља:
Виљареал – Алавес 0:2
Осасуна – Атлетико Мадрид 0:3
Селта – Гранада 3:1
Реал Сосиједад – Барселона 1:1

понедељак:
20.45 Лас Палмас – Атлетик Билбао

субота:
Малага – Депортиво 4:3
Реал Мадрид – Спортинг 2:1
Еспањол – Леганес 3:0
Севиља – Валенсија 2:1

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар