ŠPA: Atletiko siguran, Oblak kralj penala! Sosijedad opet koban po Barsu!

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su Osastunu u gostima sa 3:0. Nastavljeno Barsino "prokletstvo" na Anoeti! Fudbaleri Barselone i Real Sosijedada odigrali su 1:1 na Anoeti u 13. kolu španske Primere. Barsa razbijena, sudije ih spasile poraza! Real Sosijedad nadigrao Barselonu u svakom segmentu igre, ali nije pobedio. Stadion na kojem Katalonci ne znaju za pobedu od 2007. godine nije video ipak pobedu domaćih - pošto je sudija neopravdano poništio gol Huanmija u finišu.

Fudbal 28.11.2016 | 08:30
ŠPA: Atletiko siguran, Oblak kralj penala! Sosijedad opet koban po Barsu!
„Jorgandžije“ su prekinule mini-seriju od dva poraza i nalaze se na četvrtom mestu na tabeli sa 24 boda.

Osasuna je vezala treći poraz i nalazi se na 19. mestu sa sedam bodova.

Osasuna je propustila da stigne do vođstva u 14. minutu kada je Tores promašio jedanaesterac. Oblak je ove sezone odbranio 50 odsto udaraca sa bele tačke – četiri od osam.

Atletiko je u nastavku prvog poluvremena preuzeo inicijativu, pa je u 36. minutu preko Dijega Godina stigao do poveo, a samo minut kasnije Kevin Gameiro je duplirao prednost.

Ekipa Dijega Simeona je u nastavku kontrolisala igru, a pobedu svog tima overio je Janik Karasko u 90. minutu.

Srpski fudbaler Goran Čaušić odigrao je ceo meč za Osasunu.

Nastavljeno Barsino "prokletstvo" na Anoeti! Fudbaleri Barselone i Real Sosijedada odigrali su 1:1 na Anoeti u 13. kolu španske Primere.

Barselona ne zna za pobedu na "Aneoti" od 2007. godine!

Tako će ostati i posle ovog 27. novembra 2016. godine pošto je Real Sosijedad na svom stadionu nadigrao Katalonce kao malo ko! Štaviše, Barsa može da bude srećna bodom.

Ekipa Luisa Enrikea sada zaostaje šest bodova za vodećim Real Madridom, dok se Real Sosijedad nalazi na petom mestu sa 23 boda.

I posle ovog susreta nastavilo se "prokletstvo" Barselone koja nije uspela da trijumfuje na Anoleti još od 2007. godine.

Ranije u nedelju Deportivo Alaves pobedio je na gostovanju Viljareal sa 2:0, Atletiko Madrid je sa 3:0 trijumfovao protiv Osasune, dok je Selta pobedila Granadu s 3:1.

Mnogo problema u prvom poluvremenu imala je Barselona, nizale su se greške na sredini terena, dok je na drugoj strani Sosijedad imao nekoliko prilika, ali nije bilo golova.

U 53. minutu domaći fudbaleri su poveli. Prvo je Velin udarac odbranio Ter Stegen, a Hoze je potom šutirao glavom, ali mu je prilikom pogkta pomogao Pike.

Šest minuta kasnije prvi dobar napad na meču za Barselonu pretvoren je u pogodak. Nejmar je prošao pored četvrtrice, centrirao sa leve strane, a Mesi snažno iz prve savladao golmana Sosijedad. Bio je ovo prvi gol za Barselonu posle 293. minuta na ovom stadionu u La Ligi.

U 76. Vela je šutirao, ali je sudija napravio grešku signalizirajući ofsajd, a na snimku se ne može zaključiti da li je lopta celim obimom prešla gol-liniju. Nekoliko minuta kasnije Ter Stegen je imao sreće jer je Vela pogodio stativu.

Do kraja susreta Real Sosijedad je pretio, ali nije uspeo da dođe do sva tri boda.

REZULTATI BARSE NA "ANOETI"

9. IV 2016. Real S. – Barsa 1:0

4. I 2015. Real S - Barsa 1:0

22. II 2014. Real S. - Barsa 3:1

12. II 2014. Real S. - Barsa 1:1

19. I 2013. Real S. - Barsa 3:2

10. IX 2011. Real S. - Barsa 2:2

5. V 2007. Real S. - Barsa 0:2

Na Balaidosu zagarantovano: 1&GG! Granada je bila samo lagan obrok za tim iz Galicije.

Na strani bez pobede još od septembra, kod kuće negostoljubivi domaćini. Selta je u sudaru sa Granadom slavila sa 3:1 i upisala i petu uzastopnu pobedu na Balaidosu. Zanimljivo, petu u kojoj je do bodova stigla uz primljen gol. Kladioničarske trivije na stranu, Granadu su srušili golovi Jaga Aspasa, Tea Bongonde i Pape Diopa, dok je ovaj jedan u mreži Rubena Blanka bio poklon Gustava Kabrala.

Ovaj put mu niko neće zameriti.

Dodaćemo samo još da je Nemanja Radoja, sada već po običaju, odigrao svih 90 minuta za pobednički tim, te da je Aspas, inače i asistent kod drugog Seltinog gola, umalo uspeo da lobuje protivničkog golmana sa 50 metara. Nažalost, pogodio je samo prečku.

Primera, 13. kolo:
nedelja:
Viljareal – Alaves 0:2
Osasuna – Atletiko Madrid 0:3
Selta – Granada 3:1
Real Sosijedad – Barselona 1:1

ponedeljak:
20.45 Las Palmas – Atletik Bilbao

subota:
Malaga – Deportivo 4:3
Real Madrid – Sporting 2:1
Espanjol – Leganes 3:0
Sevilja – Valensija 2:1

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar