Обезбјеђење - више од милион долара дневно

Обезбјеђење новоизабраног предсједника САД Доналда Трампа и његове породице кошта град Њујорк више од милион долара дневно, пренио је ЦНН позивајући се на изјаве градских званичника.

Свијет 27.11.2016 | 21:51
Обезбјеђење - више од милион долара дневно
Није сигурно ни да ће оно бити много јефтиније када се Трамп пресели у Вашингтон, у Бијелу кућу, будући да Меланија Трамп и њихов десетогодишњи син Барон планирају да остању код куће у Трамповој кули на Менхетну бар до краја школске године.

Такође, Трамп је наговијестио да планира да редовно иде у свој стан, нарочито док су они још тамо.

Цијену обезбјеђења повећава и трошак полиције која је додијељена да чува Трампову одраслу дјецу и унуке који такође имају заштиту Тајне службе, изјавио је локалној телевизији ЦБС Џон Милер, заменик комесара за обавјештајне и противтерористичке послове њујоршке полиције.

Сви они живе у граду и сви имају право на заштиту Тајне службе.

"Безбједност и сигурност имају апсолутни приоритет. То дугујемо новоизабраном предсједнику, његовој породици и тиму", рекао је градоначелник Њујорка Бил де Блазио на конференцији за штампу у петак, али је додао да ће граду бити потребна помоћ да подмири те трошкове, нарочито када је ријеч о прековременом раду полиције.

Премда је заштита предсједника или новоизабраног предсједника задатак Тајне службе, локална полиција је задужена да јој помаже, нарочито у контролисању кретања грађана.

Сваки предсједник има заштиту локалне полиције када иде кући током мандата.

Међутим обезбјеђење Трампа у Њујорку је нарочито скупо будући да он живи у најгушће насељеном крају највећег америчког града.

"Никада нисмо имали ситуатцију да предсједник САД овдје тако редовно борави," рекао је Де Блазио, додајући да је њујоршка полиција "на висини задатка".

Извор: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Зоол

27.11.2016 17:21

Њихов закон је јасан да председник мора да живи у ткз бијелој куци а не гдје се њему цефне.Тамо је све безбједно,прилази,руте небо изнад је затворено за летјелице и сл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

27.11.2016 18:04

Зивим у УСА и пратиом ово нароцито око Трампивог најмладејег сина нб10-годисњег Барона. Изгледа да је он аутистицан и то је главни разлог засто Меланија и њен син Барон остају у Њујпрку. А аутистицна дјеца јако теско подносе промјене како стана - мјеста гдје зиве, тако и сколе. спекулисе је да је моги разло аутизма и то сто је њега Трамп направио Мелани када је имо 61 годину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

27.11.2016 18:16

Кад мозе Додиково костати 1 долар на дан, мозе и његово 1 милион на дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мак

27.11.2016 18:54

Иди лијеци се

Name

Шлагворт

27.11.2016 20:08

Многи би требали на лијечење, ал' иза решетака.

Name

Митар Мириц

28.11.2016 04:34

Ко зна ко му је Тата Трумп сигурно није

ОДГОВОРИТЕ