Obezbjeđenje - više od milion dolara dnevno

Obezbjeđenje novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa i njegove porodice košta grad Njujork više od milion dolara dnevno, prenio je CNN pozivajući se na izjave gradskih zvaničnika.

Svijet 27.11.2016 | 21:51
Obezbjeđenje - više od milion dolara dnevno
Nije sigurno ni da će ono biti mnogo jeftinije kada se Tramp preseli u Vašington, u Bijelu kuću, budući da Melanija Tramp i njihov desetogodišnji sin Baron planiraju da ostanju kod kuće u Trampovoj kuli na Menhetnu bar do kraja školske godine.

Takođe, Tramp je nagovijestio da planira da redovno ide u svoj stan, naročito dok su oni još tamo.

Cijenu obezbjeđenja povećava i trošak policije koja je dodijeljena da čuva Trampovu odraslu djecu i unuke koji takođe imaju zaštitu Tajne službe, izjavio je lokalnoj televiziji CBS Džon Miler, zamenik komesara za obavještajne i protivterorističke poslove njujorške policije.

Svi oni žive u gradu i svi imaju pravo na zaštitu Tajne službe.

"Bezbjednost i sigurnost imaju apsolutni prioritet. To dugujemo novoizabranom predsjedniku, njegovoj porodici i timu", rekao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio na konferenciji za štampu u petak, ali je dodao da će gradu biti potrebna pomoć da podmiri te troškove, naročito kada je riječ o prekovremenom radu policije.

Premda je zaštita predsjednika ili novoizabranog predsjednika zadatak Tajne službe, lokalna policija je zadužena da joj pomaže, naročito u kontrolisanju kretanja građana.

Svaki predsjednik ima zaštitu lokalne policije kada ide kući tokom mandata.

Međutim obezbjeđenje Trampa u Njujorku je naročito skupo budući da on živi u najgušće naseljenom kraju najvećeg američkog grada.

"Nikada nismo imali situatciju da predsjednik SAD ovdje tako redovno boravi," rekao je De Blazio, dodajući da je njujorška policija "na visini zadatka".

Izvor: Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Zool

27.11.2016 17:21

Njihov zakon je jasan da predsednik mora da živi u tkz bijeloj kuci a ne gdje se njemu cefne.Tamo je sve bezbjedno,prilazi,rute nebo iznad je zatvoreno za letjelice i sl.

ODGOVORITE
Name

goran

27.11.2016 18:04

Zivim u USA i pratiom ovo narocito oko Trampivog najmladejeg sina nb10-godisnjeg Barona. Izgleda da je on autistican i to je glavni razlog zasto Melanija i njen sin Baron ostaju u Njujprku. A autisticna djeca jako tesko podnose promjene kako stana - mjesta gdje zive, tako i skole. spekulise je da je mogi razlo autizma i to sto je njega Tramp napravio Melani kada je imo 61 godinu

ODGOVORITE
Name

Hm

27.11.2016 18:16

Kad moze Dodikovo kostati 1 dolar na dan, moze i njegovo 1 milion na dan.

ODGOVORITE
Name

Mak

27.11.2016 18:54

Idi lijeci se

Name

Šlagvort

27.11.2016 20:08

Mnogi bi trebali na liječenje, al' iza rešetaka.

Name

Mitar Miric

28.11.2016 04:34

Ko zna ko mu je Tata Trump sigurno nije

ODGOVORITE