Партизан - како саставити тим за дерби? Враћа се мотор екипе!

Нема штопера, везисте и нападача! Марко Николић мења формацију за гостовање Војводини...

Фудбал 28.11.2016 | 22:30
Партизан - како саставити тим за дерби? Враћа се мотор екипе!
Ред задовољства, ред бриге. Тако то иде у Хумској 1. Победа над Напретком и вест да јеЛеандро Тавамба потписао трогодишњи уговор разлог су за осмехе свих у Партизану. Не и опуштање, јер је стручни штаб црно-белих суочен са огромним кадровским проблемима у припремама дербија наредног кола Суперлиге.

„Идемо десетковани на Војводину“, узвикнуо је после меча са Чарапанима тренер екипе из Хумске 1 Марко Николић.

Његова забринутост је оправдана, јер у 18. рунди неће моћи да рачуна на тројицу стартера из дуела са Чарапанима. Урош Ђурђевић је искључен још у првом полувремену и следује му аутоматска суспензија, док су жуте картоне - четврте у сезони - зарадили Саша Илић и Никола Миленковић, што значи да ће капитен и штопер бити ван конкуренције за изузетно важан дуел са Лалама.

У случају да у дербију са Војводином „пожуте“ Грегор Балажиц и Валери Божиновупропустиће следећу утакмицу у којој црно-бели дочекују Јавор наредног викенда.

Но, има и добрих вести из „Земунела“. Бразилац Евертон Луиз, кога многи сматрају покретачком снагом Парног ваљка, вратиће се у тим. На добром је путу да се опорави од вируса који га је мучио минулих дана и због којег није играо против Напретка. Повратком Евертона Партизан би требало да добије на чврстини, агресивности и брзини на средини терена, где се очекује највећа битка са екипом Ненада Лалатовића.

Његов опоравак свакако радује Марка Николића, али ће тренер црно-белих морати да пронађе решења за одсутне Миленковића и Ђурђевића. Најреалније је очекивати Бојана Остојића у одбрани и промену офанзивне формације, односно прелазак са система 4-4-2 у 4-2-3-1, где би Валери Божинов био једини центарфор (с обзиром да Никола Ђурђић на последње две такмичарске утакмице није ни био у протоколу), на левом крилу би остао Леонардо и повремено играо „лажну деветку“, а Марко Јанковић добио прилику да замени Сашу Илића у улози организатора акција.

Могући састав Партизана за дерби за Војводином: Кљајић - Вулићевић, Балажиц, Остојић, Милетић - Јевтовић, Евертон - А. Стевановић, Јанковић, Леонардо - Божинов.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар