Partizan - kako sastaviti tim za derbi? Vraća se motor ekipe!

Nema štopera, veziste i napadača! Marko Nikolić menja formaciju za gostovanje Vojvodini...

Fudbal 28.11.2016 | 22:30
Partizan - kako sastaviti tim za derbi? Vraća se motor ekipe!
Red zadovoljstva, red brige. Tako to ide u Humskoj 1. Pobeda nad Napretkom i vest da jeLeandro Tavamba potpisao trogodišnji ugovor razlog su za osmehe svih u Partizanu. Ne i opuštanje, jer je stručni štab crno-belih suočen sa ogromnim kadrovskim problemima u pripremama derbija narednog kola Superlige.

„Idemo desetkovani na Vojvodinu“, uzviknuo je posle meča sa Čarapanima trener ekipe iz Humske 1 Marko Nikolić.

Njegova zabrinutost je opravdana, jer u 18. rundi neće moći da računa na trojicu startera iz duela sa Čarapanima. Uroš Đurđević je isključen još u prvom poluvremenu i sleduje mu automatska suspenzija, dok su žute kartone - četvrte u sezoni - zaradili Saša Ilić i Nikola Milenković, što znači da će kapiten i štoper biti van konkurencije za izuzetno važan duel sa Lalama.

U slučaju da u derbiju sa Vojvodinom „požute“ Gregor Balažic i Valeri Božinovupropustiće sledeću utakmicu u kojoj crno-beli dočekuju Javor narednog vikenda.

No, ima i dobrih vesti iz „Zemunela“. Brazilac Everton Luiz, koga mnogi smatraju pokretačkom snagom Parnog valjka, vratiće se u tim. Na dobrom je putu da se oporavi od virusa koji ga je mučio minulih dana i zbog kojeg nije igrao protiv Napretka. Povratkom Evertona Partizan bi trebalo da dobije na čvrstini, agresivnosti i brzini na sredini terena, gde se očekuje najveća bitka sa ekipom Nenada Lalatovića.

Njegov oporavak svakako raduje Marka Nikolića, ali će trener crno-belih morati da pronađe rešenja za odsutne Milenkovića i Đurđevića. Najrealnije je očekivati Bojana Ostojića u odbrani i promenu ofanzivne formacije, odnosno prelazak sa sistema 4-4-2 u 4-2-3-1, gde bi Valeri Božinov bio jedini centarfor (s obzirom da Nikola Đurđić na poslednje dve takmičarske utakmice nije ni bio u protokolu), na levom krilu bi ostao Leonardo i povremeno igrao „lažnu devetku“, a Marko Janković dobio priliku da zameni Sašu Ilića u ulozi organizatora akcija.

Mogući sastav Partizana za derbi za Vojvodinom: Kljajić - Vulićević, Balažic, Ostojić, Miletić - Jevtović, Everton - A. Stevanović, Janković, Leonardo - Božinov.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar