Видео: Шеици у невјерици - Чонбук је шампион Азије!

Екипа из Јужне Кореје стигла до друге титуле азијског првака након сјајног меча у Ал Аину - 1:1.

Фудбал 27.11.2016 | 11:00
Видео: Шеици у невјерици - Чонбук је шампион Азије!
Све је у Ал Аину и Уједињеним Арапским Емиратима било спремно за прославу друге титуле шампиона Азије, јер корејски Чонбук из првог меча није носио неку спектакуларну преднос (1:2), али од тога није било ништа. Екипа из Јужне Кореје успела је да одбрани стечено из првог меча, одигра 1:1 пред 25.000 домаћин навијача и домогне се другог пехара у овом такмичењу.

А на трибинама готово невероватна атмосфера, јер су читаве трибине биле у белом, па је деловало као да је сваки навијач шеик. Ипак, то није превише импресионирало госте, који су у вођство дошли на истеку пола часа игре преко Хан Кјо Вона. Ал Аин у својим редовима има једног јединог Корејца, Лија Мјен Џуа, и он је само четири минута касније донео изједначење домаћину.

Ал Аин је два минута пре краја првог полувремена имао прилику да анулира предност Чонбука из првог меча, али је Даглас промашио једанаестерац па је резултат остао непромењен. Тај тренутак је у потпуности променио ток меча, па су гости друго полувреме посветили строгој одбрани свог гола и у томе су успели, па сада славе другу титулу шампиона Азије.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар