Video: Šeici u nevjerici - Čonbuk je šampion Azije!

Ekipa iz Južne Koreje stigla do druge titule azijskog prvaka nakon sjajnog meča u Al Ainu - 1:1.

Fudbal 27.11.2016 | 11:00
Video: Šeici u nevjerici - Čonbuk je šampion Azije!
Sve je u Al Ainu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima bilo spremno za proslavu druge titule šampiona Azije, jer korejski Čonbuk iz prvog meča nije nosio neku spektakularnu prednos (1:2), ali od toga nije bilo ništa. Ekipa iz Južne Koreje uspela je da odbrani stečeno iz prvog meča, odigra 1:1 pred 25.000 domaćin navijača i domogne se drugog pehara u ovom takmičenju.

A na tribinama gotovo neverovatna atmosfera, jer su čitave tribine bile u belom, pa je delovalo kao da je svaki navijač šeik. Ipak, to nije previše impresioniralo goste, koji su u vođstvo došli na isteku pola časa igre preko Han Kjo Vona. Al Ain u svojim redovima ima jednog jedinog Korejca, Lija Mjen Džua, i on je samo četiri minuta kasnije doneo izjednačenje domaćinu.

Al Ain je dva minuta pre kraja prvog poluvremena imao priliku da anulira prednost Čonbuka iz prvog meča, ali je Daglas promašio jedanaesterac pa je rezultat ostao nepromenjen. Taj trenutak je u potpunosti promenio tok meča, pa su gosti drugo poluvreme posvetili strogoj odbrani svog gola i u tome su uspeli, pa sada slave drugu titulu šampiona Azije.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar