Енигма Недовић: Вратио се осјећај у нози, проблем је палац...

Тренира са екипом, али нема датума за повратак! Шпанци тврде да српски бек ради с осмехом на лицу, али лекари му још не ододравају да се врати у такмичарски састав.

Кошарка 28.11.2016 | 21:15
Енигма Недовић: Вратио се осјећај у нози, проблем је палац...
Једна од главних тема кошаркашких медија у Андалузији је каријера Немање Недовића. После незгодне повреде нерава и црних најава тренера Ђоана Плазе, репрезентативни бек Уникахе прошао је огроман пут током протеклих месец дана. Али, како је у једном тренутку постојало и зрно сумње да би Недовић могао да заврши каријеру, вести које у последње време стижу са сунчаног југа Пиринеја све су боље. 

Недовић се пре нешто више од недељу дана вратио тренинзима, а локални лист Ла Опинион пише и да је освајач олимпијског сребра одрадио и два тренинга са екипом. Међутим, датум његовог повратка на терен и даље је непознат. 

Наиме, полазна тачка је минимум десет дана. Дакле, тек почетком децембра. Упркос томе што се прикључио раду са остатком екипе, лекарске екипе још нису дозволиле Недовићуда се врати у такмичарски састав. Мада је у поодмаклој фази опоравка, још није близу очекиваног. Зато је његов случај и даље енигма за шпанске медије. 

Недовић је, наводи се, повратио осећај у повређеној, десној нози, тренутно га једино мучи палац који не може потпуно да савије. А управо је то детаљ који тера докторе да буду изузетно опрезни. 

Повреда српског репрезентативца једна је од најнезгоднијих у спорту. Опоравак може да траје дуго, због чега и не постоје прецизне информације када би могао да се врати у састав. 

Ипак, Недовић наставља да ради у теретани и на траци, као и на терену. Чак и прековремено, пре и после осталих. За то време доктори раде на томе да Недовићу врате осећај у палцу, што би осигурало његов потпуни опоравак, а самим тим добио би и зелено светло да поново буде на терену у једној званичној утакмици. 

Дотад, понајбољи играч Уникахе пропустиће сусрете са Барселоном у недељу, потом и гостовање Бајерну три дана касније, као и одлазак на ноге Манреси 4. децембра. Неће га бити ни против Мурсије у Малаги (7. децембар), вероватно ни у дербију с Валенсијом 11. децембра. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар