Enigma Nedović: Vratio se osjećaj u nozi, problem je palac...

Trenira sa ekipom, ali nema datuma za povratak! Španci tvrde da srpski bek radi s osmehom na licu, ali lekari mu još ne ododravaju da se vrati u takmičarski sastav.

Košarka 28.11.2016 | 21:15
Enigma Nedović: Vratio se osjećaj u nozi, problem je palac...
Jedna od glavnih tema košarkaških medija u Andaluziji je karijera Nemanje Nedovića. Posle nezgodne povrede nerava i crnih najava trenera Đoana Plaze, reprezentativni bek Unikahe prošao je ogroman put tokom proteklih mesec dana. Ali, kako je u jednom trenutku postojalo i zrno sumnje da bi Nedović mogao da završi karijeru, vesti koje u poslednje vreme stižu sa sunčanog juga Pirineja sve su bolje. 

Nedović se pre nešto više od nedelju dana vratio treninzima, a lokalni list La Opinion piše i da je osvajač olimpijskog srebra odradio i dva treninga sa ekipom. Međutim, datum njegovog povratka na teren i dalje je nepoznat. 

Naime, polazna tačka je minimum deset dana. Dakle, tek početkom decembra. Uprkos tome što se priključio radu sa ostatkom ekipe, lekarske ekipe još nisu dozvolile Nedovićuda se vrati u takmičarski sastav. Mada je u poodmakloj fazi oporavka, još nije blizu očekivanog. Zato je njegov slučaj i dalje enigma za španske medije. 

Nedović je, navodi se, povratio osećaj u povređenoj, desnoj nozi, trenutno ga jedino muči palac koji ne može potpuno da savije. A upravo je to detalj koji tera doktore da budu izuzetno oprezni. 

Povreda srpskog reprezentativca jedna je od najnezgodnijih u sportu. Oporavak može da traje dugo, zbog čega i ne postoje precizne informacije kada bi mogao da se vrati u sastav. 

Ipak, Nedović nastavlja da radi u teretani i na traci, kao i na terenu. Čak i prekovremeno, pre i posle ostalih. Za to vreme doktori rade na tome da Nedoviću vrate osećaj u palcu, što bi osiguralo njegov potpuni oporavak, a samim tim dobio bi i zeleno svetlo da ponovo bude na terenu u jednoj zvaničnoj utakmici. 

Dotad, ponajbolji igrač Unikahe propustiće susrete sa Barselonom u nedelju, potom i gostovanje Bajernu tri dana kasnije, kao i odlazak na noge Manresi 4. decembra. Neće ga biti ni protiv Mursije u Malagi (7. decembar), verovatno ni u derbiju s Valensijom 11. decembra. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar