Стиже снијег

Према прогнозама метеоролога у БиХ наредне седмице стижу снијег и хладније вријеме. Предвиђене су температуре до -4 степена.

Босна и Херцеговина 26.11.2016 | 21:20
Стиже снијег
У недјељу ће преовладавати умјерено до претежно облачно вријеме са дневном температуром од осам до 16 степени Целзијусових. Ујутро ће бити облачно уз слабу кишу само понегдје, углавном на југу. Током дана очекује се дјелимично разведравање, повремено, са сунчаним периодима само ће још понегдје на југу бити краткотрајне кише.

Касније поподне нова облачност се премјешта са сјевера и увече доноси повремене падавине, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Прво ће падати слаба киша, а у ноћи стиже хладнији ваздух, тако да ће до сљедећег јутра киша прећи у слаб снијег у вишим предјелима, а у нижим ће се мијешати киша, сусњежица и слаб снијег.

У понедјељак ће вријеме бити претежно облачно вријеме уз постепено разведравање током дана. У јутарњим сатима и дио пријеподнева у централним, источним и западним подручјима можемо очекивати слабу кишу и снијег док ће у Херцеговини бити претежно ведро. Температуре ваздуха биће од -1 до 13 степени.

У уторак и сриједу биће суво и стабилно вријеме, а јутра са мразом и маглом. Дневне температуре износиће од 0 до максимално 12 степени у Херцеговини.

Прогнозе говоре да снијег може падати у и петак и суботу када ће се температуре кретати између -4 и 6 степени Целзијуса.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мући

26.11.2016 22:22

Стиже и суховина сушана пуна да се заради шта добра прогноза

ОДГОВОРИТЕ