Барса ''бацила удицу'' Иску!

Каталонци га виде као идеалног наследника Инијесте, Реал би да га прода Енглезима.

Фудбал 27.11.2016 | 16:00
Барса ''бацила удицу'' Иску!
Лео Меси није једини фудбалер топ класе чији уговор истиче у лето 2018. и који преговара око продужења. Идентична је ситуација и са Иском Аларконом, 24-годишњим везистом Реала и репрезентативцем Шпаније којем такође обавеза у Мадриду истиче за годину и по дана.

Многи врхумски клубови са великом пажњом чекају тај дан, а међу њима је и Барселона која прати ситуацију око сјајног плејмејкера, пише Мундо Депортиво. Каталонски лист, пословично јако добро упућен у дешавања на Ноу Кампу, пише да је Иско жеља због свих квалитета које поседује.

Нико не доводи у питање његово фудбалско знање, али чињеница да је у запећку у Мадриду могла би да утиче на њега на продужи уговор са Реалом. У таквој ситуацији Барселона се намеће као пожељно решење, а највише би изгубио Реал који би појачао великог ривала, а не би зарадио ни цент од огромних 30.000.000 евра колико је платио Малаги за његов долазак у лето 2013. 

Био би то после много времена први конкретан трансфер на релацији Реал - Барселона, који су свих ових година имали договор о “не агресији” после случаја трансфера Луиса Фига на “Сантијаго Бернабеу” 2000.године када су летеле и свињске главе. Истина, пробао је Краљевски клуб прошлог лета да ступи у преговоре са Нејмаром како би га приволео у престоницу, подсећа Мундо Депортиво, али је тај покушај Флорентина Переза пропао на крају.

Хипотетички, долазак Иска у Барселону у јуну 2018. године у 26. години поклопио би се и са чињеницом да би Андрес Инијеста тада увелико зашао у позне фудбалске године (34), па би Каталонцима стигло идеално појачање на позицији креатора игре у најбољим годинама.

Битно је да његови менаџери не затварају врата трансферу у Барселону, мада се труде да испослују што боље услове у Мадриду око продужења уговора. Камен спотицања у преговорима око продужења је податак да траже 10.000.000 евра годишње, на шта Реал за сада не жели да пристане. 

Зато ће у будућности Краљевски клуб пробати да га прода неком погатом клубу, вероватно премијерлигашу следећег лета (као Ди Марију Манчестер Јунајтеду пре неколико година) како би осујетио намеру Барселоне да шчепа Иска за џабе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар