Barsa ''bacila udicu'' Isku!

Katalonci ga vide kao idealnog naslednika Inijeste, Real bi da ga proda Englezima.

Fudbal 27.11.2016 | 16:00
Barsa ''bacila udicu'' Isku!
Leo Mesi nije jedini fudbaler top klase čiji ugovor ističe u leto 2018. i koji pregovara oko produženja. Identična je situacija i sa Iskom Alarkonom, 24-godišnjim vezistom Reala i reprezentativcem Španije kojem takođe obaveza u Madridu ističe za godinu i po dana.

Mnogi vrhumski klubovi sa velikom pažnjom čekaju taj dan, a među njima je i Barselona koja prati situaciju oko sjajnog plejmejkera, piše Mundo Deportivo. Katalonski list, poslovično jako dobro upućen u dešavanja na Nou Kampu, piše da je Isko želja zbog svih kvaliteta koje poseduje.

Niko ne dovodi u pitanje njegovo fudbalsko znanje, ali činjenica da je u zapećku u Madridu mogla bi da utiče na njega na produži ugovor sa Realom. U takvoj situaciji Barselona se nameće kao poželjno rešenje, a najviše bi izgubio Real koji bi pojačao velikog rivala, a ne bi zaradio ni cent od ogromnih 30.000.000 evra koliko je platio Malagi za njegov dolazak u leto 2013. 

Bio bi to posle mnogo vremena prvi konkretan transfer na relaciji Real - Barselona, koji su svih ovih godina imali dogovor o “ne agresiji” posle slučaja transfera Luisa Figa na “Santijago Bernabeu” 2000.godine kada su letele i svinjske glave. Istina, probao je Kraljevski klub prošlog leta da stupi u pregovore sa Nejmarom kako bi ga privoleo u prestonicu, podseća Mundo Deportivo, ali je taj pokušaj Florentina Pereza propao na kraju.

Hipotetički, dolazak Iska u Barselonu u junu 2018. godine u 26. godini poklopio bi se i sa činjenicom da bi Andres Inijesta tada uveliko zašao u pozne fudbalske godine (34), pa bi Kataloncima stiglo idealno pojačanje na poziciji kreatora igre u najboljim godinama.

Bitno je da njegovi menadžeri ne zatvaraju vrata transferu u Barselonu, mada se trude da isposluju što bolje uslove u Madridu oko produženja ugovora. Kamen spoticanja u pregovorima oko produženja je podatak da traže 10.000.000 evra godišnje, na šta Real za sada ne želi da pristane. 

Zato će u budućnosti Kraljevski klub probati da ga proda nekom pogatom klubu, verovatno premijerligašu sledećeg leta (kao Di Mariju Mančester Junajtedu pre nekoliko godina) kako bi osujetio nameru Barselone da ščepa Iska za džabe.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar