"Европски посланици не живе у реалности"

Предсједник Србије Томислав Николић сматра да Русија не би требало да се обазире на усвајање резолуције Европског парламента /ЕП/ којом је рад руских медија "Раша тудеј" и "Спутњик" упоређен са пропагандом "Исламске државе".

Србија 26.11.2016 | 11:27
"Европски посланици не живе у реалности"
"Циљ је био да се изазове некакав отпор према медијима из Русије. То не може да успе јер се у савременом свету тражи обиље информација и више извора", рекао је Николић за "Спутњик".

Он је навео да је на резолуцију ЕП о руским медијима требало одговорити озбиљно у првим данима њеног доношења, али и да је ријеч о "ствари коју можда не треба даље подгријавати" јер би се и сама од себе угасила.

Николић је истакао да је одлука ЕП доказ да су његови посланици изабрани на изборима на које није изашло више од 20 процената становника држава из којих долазе.

"Очигледно је да не живе у реалности, већ у мандату који вероватно доноси веома добре плате и дневнице", додао је Николић.

Предсједник Србије каже да су Спартанци некада убијали гласника који је доносио лошу вијест и тако сматрали да оне нису ни стигле до њих.

"Тако тумачим отпор према било каквом информисању из Руске Федерације. Често сам имао прилику да са европским гостима разговарам о томе како су руске агенције преузеле српски медијски простор. Онда им набројим колико имамо страних агенција са Запада и питам их - да ли је могуће да постоји толики страх од само две медијске куће које могу да се чују или виде у Србији?", истакао је Николић.

Он је рекао да је резолуција ЕП бесмислена јер је било много оних који су против и много оних који су били уздржани, те да и даље не схвата шта је њен циљ.

"Данас, када бисмо могли да изгладимо све спорове који постоје, посебно између Запада и Истока, овако нешто да крене од посланика, а не од политичара, мени је веома чудно и не личи ми на било шта озбиљно", оцијенио је Николић.

Европски парламент усвојио је 23. новембра Резолуцију о супротстављању "антиевропској кампањи у руским и исламистичким медијима" у којој су упозорили да је пропаганда Русије и исламистичких терористичких група против ЕУ све јача.

Извор: Агенције/Спутњик

Коментари / 0

Оставите коментар