АБА: Кумовски дерби...!

Партизан на испиту против Меге.

Кошарка 26.11.2016 | 12:45
АБА: Кумовски дерби...!
Време лети, утакмице се ређају као на траци. Сада је на реду српски дерби Јадрана, дуел Партизана и Мега Лексе, два овдашња представника у ФИБА Лиги шампиона. Биће то и дуел двојице кумова, тренера Александра Џикића и Дејана Милојевића. А оба тима ову утакмицу у Пиониру дочекују у променљивој форми. Партизан је прошлог викенда у Задру прекинуо серију од три пораза у региону, али је потом поражен од АЕК-а у Атини у ЛШ. Мега је везала две победе и чини се да се Милојевићева екипа полако диже у форми.

Прошле сезоне су мечеви ових тимова били веома интересантни, више их је добио Партизан, али је најважнији, финале Купа Радивоја Кораћа а са њим и трофеј, припао Меги.

За црно-беле вечерашњи дуел представља први у серији оних које ће до краја године одиграти на свом терену и са те стране имају веома повољан распоред, како на Јадрану, тако и у Лиги шампиона.

"Мега Лекс има квалитет на свакој позицији, растерећени су, сви најважнији играћи већ знају свој следећи корак - што је и најважније у њиховим каријерама у овом моменту. Надам се са смо ми научили да ниједног противника не смемо да потценимо, јер нам то квалитет не дозвољава, нити ће се противници побеђивати сами", рекао је уочи дуела тренер црно-белих Александар Џикић.

За стратега Партизана је добра вест што би у тиму поново требало да се нађе капитен Новица Величковић који због хроничног проблема са повредом није ни путовао у Атину. Од раније је повређен центар Ђорђе Мајсторовић, тако да он свакако неће бити у саставу црно-белих.

Евентуална победа Партизану би овде донела нови корак ка освајању макар четвртог места на табели, што је један од приоритетних циљева клуба у овој сезони. Са друге стране, Мега би се у случају победе у Пиониру, вратила у борбу за место при врху табеле и јасно потврдила да је лош почетак сезоне само био ствар неуиграности

"Партизан је изузетно квалитетна екипа састављена од бивших и садашњих репрезентативаца, добрих странаца и талентованих младих играча. Очекује нас веома тежак задатак у суботу. Морамо да одиграмо јако квалитетно у оба правца да би могли да се надамо изненађењу и победи која би пуно значила нашој младој екипи", навео је тренер Меге Дејан Милојевић.

Поред Величковића, и на овој утакмици главна покретачка снага Партизана требало би да буду Вил Хечер, Стефан Бирчевић, али и Вања Маринковић. Млади бек црно-белих игра све квалитетније у последње време и показује јасне знаке напретка у односу на прошлу сезону. Главни терет борбе под кошем поново ће морати да понесе Урош Луковић који је имао доста проблема са повредом претходне две недеље, али је ипак играо.

Очекивано, главна узданица Меге требало би да буде суперталентовани Раде Загорац, који игра све боље како сезоне одмиче. Због тога ће и приоритетни задатак црно-белих у одбрани бити да зауставе овог момка. Ако им то пође за руком, урадиће пола посла на путу ка победи.

Утакмица у хали Пионир игра се вечерас од 19 сати.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар