ABA: Kumovski derbi...!

Partizan na ispitu protiv Mege.

Košarka 26.11.2016 | 12:45
ABA: Kumovski derbi...!
Vreme leti, utakmice se ređaju kao na traci. Sada je na redu srpski derbi Jadrana, duel Partizana i Mega Lekse, dva ovdašnja predstavnika u FIBA Ligi šampiona. Biće to i duel dvojice kumova, trenera Aleksandra Džikića i Dejana Milojevića. A oba tima ovu utakmicu u Pioniru dočekuju u promenljivoj formi. Partizan je prošlog vikenda u Zadru prekinuo seriju od tri poraza u regionu, ali je potom poražen od AEK-a u Atini u LŠ. Mega je vezala dve pobede i čini se da se Milojevićeva ekipa polako diže u formi.

Prošle sezone su mečevi ovih timova bili veoma interesantni, više ih je dobio Partizan, ali je najvažniji, finale Kupa Radivoja Koraća a sa njim i trofej, pripao Megi.

Za crno-bele večerašnji duel predstavlja prvi u seriji onih koje će do kraja godine odigrati na svom terenu i sa te strane imaju veoma povoljan raspored, kako na Jadranu, tako i u Ligi šampiona.

"Mega Leks ima kvalitet na svakoj poziciji, rasterećeni su, svi najvažniji igraći već znaju svoj sledeći korak - što je i najvažnije u njihovim karijerama u ovom momentu. Nadam se sa smo mi naučili da nijednog protivnika ne smemo da potcenimo, jer nam to kvalitet ne dozvoljava, niti će se protivnici pobeđivati sami", rekao je uoči duela trener crno-belih Aleksandar Džikić.

Za stratega Partizana je dobra vest što bi u timu ponovo trebalo da se nađe kapiten Novica Veličković koji zbog hroničnog problema sa povredom nije ni putovao u Atinu. Od ranije je povređen centar Đorđe Majstorović, tako da on svakako neće biti u sastavu crno-belih.

Eventualna pobeda Partizanu bi ovde donela novi korak ka osvajanju makar četvrtog mesta na tabeli, što je jedan od prioritetnih ciljeva kluba u ovoj sezoni. Sa druge strane, Mega bi se u slučaju pobede u Pioniru, vratila u borbu za mesto pri vrhu tabele i jasno potvrdila da je loš početak sezone samo bio stvar neuigranosti

"Partizan je izuzetno kvalitetna ekipa sastavljena od bivših i sadašnjih reprezentativaca, dobrih stranaca i talentovanih mladih igrača. Očekuje nas veoma težak zadatak u subotu. Moramo da odigramo jako kvalitetno u oba pravca da bi mogli da se nadamo iznenađenju i pobedi koja bi puno značila našoj mladoj ekipi", naveo je trener Mege Dejan Milojević.

Pored Veličkovića, i na ovoj utakmici glavna pokretačka snaga Partizana trebalo bi da budu Vil Hečer, Stefan Birčević, ali i Vanja Marinković. Mladi bek crno-belih igra sve kvalitetnije u poslednje vreme i pokazuje jasne znake napretka u odnosu na prošlu sezonu. Glavni teret borbe pod košem ponovo će morati da ponese Uroš Luković koji je imao dosta problema sa povredom prethodne dve nedelje, ali je ipak igrao.

Očekivano, glavna uzdanica Mege trebalo bi da bude supertalentovani Rade Zagorac, koji igra sve bolje kako sezone odmiče. Zbog toga će i prioritetni zadatak crno-belih u odbrani biti da zaustave ovog momka. Ako im to pođe za rukom, uradiće pola posla na putu ka pobedi.

Utakmica u hali Pionir igra se večeras od 19 sati.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar