"Ако нема рата у Европи, нема ни у БиХ"

Замјеник предсједавајућег Вијећа народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Огњен Тадић (Српска демократска странка - СДС) мишљења је да је за политичаре корисно да се друштво разједињава јер то носи одређену политичку корист, за разлику од покушаја да се договоре и изнађу рјешења за проблеме.

Босна и Херцеговина 26.11.2016 | 11:07
"Ако нема рата у Европи, нема ни у БиХ"
"Прича политичара о миксању ставова, интереса, представља оптерећење и губљење времена и често дискредитира њихову позицију код једне странке, народа или вјере", казао је Тадић гостујући у политичком магазину "Отисак", који се емитује на мрежи ТВ станица у БиХ.

За њега је политика вјештина, а не наука због чега је обавеза политичара којима грађани дају повјерење да на најбољи начин одлучују и управљају.

У интервјуу се осврнуо и на Европску унију подсјећајући да су се земље које нису имале проблеме људских и грађанских права ујединиле, а мотив је била економија као мамац за што ширу подршку.

"Сви ратови који су се овдје десили били су рефлексија европских. Ми смо дакле већ профитирали, јер ако нема рата у Европи, нема ни код нас. За нас је много важније да постоји сагласност на релацији Москва-Вашингтон, као мјестима из којих може доћи проблем", истакао је Тадић.

Говорећи о правосуђу, нагласио је да је потребно финансијски осамосталити тај сегмент друштва, потпуно одвојити тужилаштво од судова, те престати с политизацијом правосуђа.

Као један од кључних проблема који спречавају развој економије у БиХ, Тадић је навео корупцију, сматрајући да је она узрок агоније у којој се привреда у Босни и Херцеговини налази.

Извор: Фена

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Фајронт

26.11.2016 10:16

Нема се шта чекати све је затворено. Ајмо на границе да нас Европа узме у наручје,да ко људи проживимо остатак живота,запослено и организовано са неким циљем,да дјеци омогућимо нормалан живот ако га већ ми нисмо живјели. Немојте бити егоисти и мислите на потомке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

26.11.2016 10:28

Тако је само да нас узму ако буду толико луди.Па ко це нас узети кад ми јос увјек прицамо ста се десвало прије 100-година И кривимо оног другог.Цитав свијет иде напријед И зиве да добро зараде И да обезбиједе своје потомке А ми? Ми само о пљацкама И лоповлуцима И као боримо се да пофатамо лопове Било би смијесно да није толико залосно.

Name

за АР

26.11.2016 10:42

Не брини,брзо се ми интегришемо у нормална друштва и постанемо бољи од њих,само треба да кренемо. Историске приче нам намеће владајућа багра,то ћемо тамо брзо заборавити. Милиони наших људи је отишло и никог од њих није заболила глава. Идемо!

Name

Шупљирање

26.11.2016 10:43

Доста шупље. Чуј финансијски осамосталити правосуђе? Зар нису самостални са стартном од скоро 3.000,00 па висе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти издајицо Лактаска, о..еби!

26.11.2016 10:43

Из Лактаса сам и знам ста се прица о теби! Продана дусо, како те није срамота да било ста прицас!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

26.11.2016 11:39

У праву сте. Чак и онај дуел на ТВ, "лакташки зет", трговац плацева по Мотикама поред Б.Луке. То су све приче има их још, али не би сад. Осим што ти је Миле директно једном у некој емисији рекао да си му тражио мјесто у БиХ. Мислим баш ово што данас обављаш. Док је Миле био у власти на нивоу БиХ и ти си шутио. Због тебе и таквих СДС стално губи. Ја сам гласао за Додика, за партију не за њега лично,док год СзП неке ликове нестави у историју. У СДС-у најпоштенији човјек је онај Босић, изгледа да од Христа, мада се са Христом нико не пореди, али од тих времена најболи морају жртвовати се ради други. Иначе што се тиче самог Додика, он за разлику од тебе, а ја му знам породицу од прије рата никада није био "Гологуз", били су увијек газде. Да је се ријешио неки ликова, а да не набрајам, као "Алкапоне Шпирић, а и отац му је то говорио на слави давно прије да га се ријеши. Мого је бити велики државник. Путин (240 милиона јлуди), Ердоган (80 милона људи), кажу западним хоштаплерима НЕ. Каже и Миле, да ли би нас оставио и побјего, из прошлости нас учи да би, али доста поуздано знам да сада и не би. Молим БН да објаве овај коментар, ако сте објективни. Цијеним , без улизивања, те поздрављам све у БН ТВ.

Name

Не лупајте

26.11.2016 12:57

Изгледа да ове коментаре остављају они којима је Тадиц одржао лекције док је био високи функционер у СДС-у. Ево имате сада прилику па покажите шта знате. Нико вам не смета, осим што вам народ неће јер сте ви све вријеме и били разлог због кога народ неће да гласа за СДС. А што се тиче Тадићевог поријекла требате знати да је његова породица и по оцу и по мајци била домаћинска и веома богата и прије и послије Другог свјетског рата. Тадић је свој иметак наслиједио и зарадио у адвокатуру и није се богатио од политике. Да јесте давно би га затворио Додик или СДС-ови мафијаши.

Name

Сјеци

26.11.2016 11:43

Како овог Тадица није срамота појављивати се у јавности.Продао је изборе 2014. и има образа да лапрда.Вукота прво њега сасјеци, то је добар поцетак за опоравак СДС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

26.11.2016 15:09

Оги је најбољи кадар опозиције, али човјек је видио куда плови тај брод па га је срамота да се експонира, али он треба отворено да се дистанцира од те политике и крене самостално. А ви му тражите мане од деветог кољена, кад немате паметнијег посла! Хај здраво.

Name

Синнy Боy

26.11.2016 12:17

Само ти шути, мајке ти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коколо

26.11.2016 17:35

Познато је да је Европа горила од 91=95г.Немас ти појма,само лупас.Не зелим ја рат,Бозе сацувај,само указујем да овај само лупета,да несто казе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

28.11.2016 01:13

Овај Тадиц је паметан цовјек. Видио је да од СДСове политике нема ниста, а посебно од ове са младим гусларом на целу. Отисао је као и Стевандиц. Највјероватније це му се прикљуцити. Та два млада политицара обецавају много.

ОДГОВОРИТЕ