Миа сан миа: Вратио се! Ули Хенес опет предсједник Бајерна!

На Скупштини Бајерна 7.000 људи, Ули Хенес - ти си најбољи човек! Почела нова ера у Минхену...

Фудбал 26.11.2016 | 12:30
Миа сан миа: Вратио се! Ули Хенес опет предсједник Бајерна!
Ули Хенес је нови председник Бајерна!

Чувени руководилац немачког гиганта вратио се у фотељу првог човека клуба из Минхена, пошто га је вечерас Скупштина клуба изабрала на функциј, који је морао да напусти пре скоро три године, под притиском јавности због афере око утаје пореза.

После тачно 938 дана одсуства - од чега је безмало једну годину провео у затвору (осуђен на три и године робије, али пуштен због доброг владања), Ули Хенес је добио незапамћену подршку у Ауди дому, где је одржана редовна годишња Скупштина клуба. Као једини кандидат за новог-старог председника, 64-годишњи моћник завредио је гласове чак 97,7 одсто делегата. Било их је више од 7.000. Против њега је гласало само 108 људи.

У деветоминутом надахнутом, говору, Ули Хенес је, између осталог рекао:

„Имам две породице. Једну код куће и вас овде. Мој Бајерн. Направио сам грешку и разумем све који тад нису гласали за мене. Урадио сам све да ту грешку из прошлости исправим. У затвору сам се понашао онако како би требало да се понаша прави затвореник. Зато вас и молим за другу шансу. Хвала вам много, нећу вас разочарати“.

Бајерн - најмоћнији на свету!

Наравно, овакав излив емоција није могао да прође незапажено. Делегати Скупштине неколико пута су прекидали бившег центарфора Бајерна и његовог генералног директора, повицима:

„Ули Хенес, ти си најбољи човек“.

Повратком Улија Хенеса у председничку фотељу (током претходне две године мењао га Карл Хофнер, један од ченика Аудија, главног спонзора Бајерна) већу улогу од протоколарне какву је имао до сад добиће извршни директор Карл Хајнц Румениге. И то из разлога што у компликованој управљачкој структури клуба из Минхена главу реч води Управни одбор, над њим стоји нека врста надзорног одбора у којој је последња реч управо председникова.

А сви знамо како се Хенес и Румениге слажу.

„Једна ствар ме чини срећним. Чујем да је Лајпциг добио 4:1 у Фрајбургу. Коначно смо добили још једног непријатеља, осим Борусије из Дортмунда, с којим можемо да се боримо за титулу“, рекао је Ули Хенес.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар