Mia san mia: Vratio se! Uli Henes opet predsjednik Bajerna!

Na Skupštini Bajerna 7.000 ljudi, Uli Henes - ti si najbolji čovek! Počela nova era u Minhenu...

Fudbal 26.11.2016 | 12:30
Mia san mia: Vratio se! Uli Henes opet predsjednik Bajerna!
Uli Henes je novi predsednik Bajerna!

Čuveni rukovodilac nemačkog giganta vratio se u fotelju prvog čoveka kluba iz Minhena, pošto ga je večeras Skupština kluba izabrala na funkcij, koji je morao da napusti pre skoro tri godine, pod pritiskom javnosti zbog afere oko utaje poreza.

Posle tačno 938 dana odsustva - od čega je bezmalo jednu godinu proveo u zatvoru (osuđen na tri i godine robije, ali pušten zbog dobrog vladanja), Uli Henes je dobio nezapamćenu podršku u Audi domu, gde je održana redovna godišnja Skupština kluba. Kao jedini kandidat za novog-starog predsednika, 64-godišnji moćnik zavredio je glasove čak 97,7 odsto delegata. Bilo ih je više od 7.000. Protiv njega je glasalo samo 108 ljudi.

U devetominutom nadahnutom, govoru, Uli Henes je, između ostalog rekao:

„Imam dve porodice. Jednu kod kuće i vas ovde. Moj Bajern. Napravio sam grešku i razumem sve koji tad nisu glasali za mene. Uradio sam sve da tu grešku iz prošlosti ispravim. U zatvoru sam se ponašao onako kako bi trebalo da se ponaša pravi zatvorenik. Zato vas i molim za drugu šansu. Hvala vam mnogo, neću vas razočarati“.

Bajern - najmoćniji na svetu!

Naravno, ovakav izliv emocija nije mogao da prođe nezapaženo. Delegati Skupštine nekoliko puta su prekidali bivšeg centarfora Bajerna i njegovog generalnog direktora, povicima:

„Uli Henes, ti si najbolji čovek“.

Povratkom Ulija Henesa u predsedničku fotelju (tokom prethodne dve godine menjao ga Karl Hofner, jedan od čenika Audija, glavnog sponzora Bajerna) veću ulogu od protokolarne kakvu je imao do sad dobiće izvršni direktor Karl Hajnc Rumenige. I to iz razloga što u komplikovanoj upravljačkoj strukturi kluba iz Minhena glavu reč vodi Upravni odbor, nad njim stoji neka vrsta nadzornog odbora u kojoj je poslednja reč upravo predsednikova.

A svi znamo kako se Henes i Rumenige slažu.

„Jedna stvar me čini srećnim. Čujem da je Lajpcig dobio 4:1 u Frajburgu. Konačno smo dobili još jednog neprijatelja, osim Borusije iz Dortmunda, s kojim možemo da se borimo za titulu“, rekao je Uli Henes.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar