БЕЛ - Четири комада: Јеле Фосен уништио Мехелен!

Голчина Сивићевог изума, Веселиновић промашио пенал! Клуб Бриж убедљив у првој утакмици 16. кола белгијског првенства.

Фудбал 26.11.2016 | 08:30
БЕЛ - Четири комада: Јеле Фосен уништио Мехелен!
У Европи нема шта да тражи. Испао је из Лиге шампиона, остао без шанси да се домогне Лиге Еропе, али зато у првенству Белгије Клуб Бриж није рекао последњу реч. Званични првак и те како има квалитета да одбрани титулу, што се можда и најбоље видело у премијерном мечу 16. кола, у коме је на стадион Жан Брајдел страдао Мехелен.

Било је чак 6:1, уз феноменалну партију Јелеа Восена. Искусни нападач је био дословце неухватљив, постигао је чак четири гола и сам креирао победу фаворита која га бар привремено лансира на друго месту табеле ПРО лиге.

Да све буде занимљивије, Восен је у досадашњем току шампионата дао укупно пет голова, а само за 90 минута још четири. Уз тако распуцаног некадашњег шпица Генка, Мидлзброа и Барнлија домаћину није било тешко да стигне до пете победе у минулих шест утакмица на свом терену.

Осим Восена вреди истаћи голмана Лудовика Бутела, у 59. минуту, при резултату 3:1, одбранио је једанаестерац српском нападачу Далибору Веселиновићу. Једини гол за Мехелен дело је другог Србина, Александра Бјелице, десног бека кога је селектор младе репрезентације Томислав Сивић у септембру пронашао и промовисао у једнод од адута Орлића пред предстојеће Првенство Европе у Чешкој. Веома леп гол десног бека Мехелена.

Трећи српски интернационалац, Урош Витас, одиграо је 90 минута на позицији штопера за гостујући састав.

ПРО ЛИГА, 16. КОЛО

Петак:

Клуб Бриж - Мехелен 6:1 (1:0)
/Фосен 38 пен, 51, 64, 82, Изкијердо 49, Фанкен 78 - Бјелица 50/

Субота:

18.00 Беверен - Шарлроа
20.00 Локерен - Сент Труден
20.30 Еупен - Вестерло

Недеља:

14.30 Гент - Котрајк
14.30 Остенде - Генк
18.00 Стандард - Зулте Варегем
20.00 Андерлехт - Мускрон

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар