БЛ: Ред Бул Лајпциг наставља са побједама!

Бик остаје предводник, бајка траје - Бајерн на минус 6, Дортмунд на минус 9! Звучи невероватно, зар не?!

Фудбал 25.11.2016 | 23:20
БЛ: Ред Бул Лајпциг наставља са побједама!
Они су први. Убедљиво. Иза њих следе Бајерн са минус шест, Дортмунд, Келн, Херта, Ајнтрахт, Хофенхајм...сви са минус девет! Звучи невероватно, зар не? До ове сезоне незамисливо. Али после још једног тријумфа и то на страни, укупно седмог везаног у Бундеслиги, можда овако нешто постане и уобичајена слика наредних недеља. Сада већ није тешко погодити, они су највећи европски хит ове јесени у Европи - РБ Лајпциг.

Лидер Бундеслиге остварио је убедљиву победу подно Шварцвалда у Фрајбургу (4:1) тако да ће без обзира на то шта се сутра догоди у Минхену наставити да се шепури са првог места. Шепурења ће, дакле, свакако бити, само је питање да ли би оно могло да буде још слађе и веће, јер у случају да Леверкузен "измува" неки бодић на Алијанц арени, разлика би могла и да се повећа...

Фрајбург ове сезоне генерално игра добро код куће, ту га је надиграо само Волфзбург, међутим, вечерас су изабраници тренера Јоакима Штрајха били потпуно безидејни, бескрвни, или ако вам је драже - немоћни. То је заправо прави израз. Од првог до 90. минута Лајпциг је доминирао. Водећи гол Наби Кеита постигао је већ у 2. минуту, а колико су гости били психолошки јаки и колико су заправо пуни самопоуздања ове сезоне говори чињеница да их није ни пецнуло када је Фрајбург релативно брзо, већ у 15. минуту преко Нидерлехнераизједначио.

У првом озбиљнијем наредном нападу Тимо Вернер враћа предност гостима. Расположени Вернер у 25. минуту дефинитивно је отписао домаће својим другим поготком, а петим укупно на овом стадиону у три утакмице колико је одиграо. Занимљиво, толико није дао на 48 мечева у Штутгарту, свом претходном клубу, пред својим навијачима.

Фрајбург се "копрцао" само у првим минутима другог дела. и то углавном прекоВинћенца Грифа и његових прекида. Смислене акције практично није било, тако да су се гости релативно лако бранили. Коначан резултат поставио је Аустријанац Забицер у 79. минуту ударцем са двадесетак метара. Добар део кривице за овај гол иде на душу чувара мреже домаћег састава...      

БУНДЕСЛИГА - 12. КОЛО

Петак:
Фрајбург - Лајпциг 1:4 (1:3)
/Нидерлехнер 15 - Кеита 2, Вернер 21, 35, Забицер 79/ 

Субота:
15.30: Менхенгладбах - Хофенхајм
15.30: Келн - Аугзбург
15.30: Хамбургер - Вердер
15.30: Инголштат - Волфзбург
15.30: Ајнтрахт - Дортмунд
18.30: Бајерн - Леверкузен

Недеља:
15.30: Шалке - Дармштат
17.30: Херта - Мајнц

ТАБЕЛА: Лајпциг (+1) 30, Бајерн 24, Дортмунд 21, Келн 21, Хофенхајм 21, Херта 21, Ајнтрахт 21 , Мајнц 17, Бајер 16, Фрајбург (+1) 15, Шалке 14, Аугзбург 12, Менхенгладбах 12, Волфсбург 9, Дармштат 8, Вердер 7, Инголштат 5, Хамбург 3.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар