BL: Red Bul Lajpcig nastavlja sa pobjedama!

Bik ostaje predvodnik, bajka traje - Bajern na minus 6, Dortmund na minus 9! Zvuči neverovatno, zar ne?!

Fudbal 25.11.2016 | 23:20
BL: Red Bul Lajpcig nastavlja sa pobjedama!
Oni su prvi. Ubedljivo. Iza njih slede Bajern sa minus šest, Dortmund, Keln, Herta, Ajntraht, Hofenhajm...svi sa minus devet! Zvuči neverovatno, zar ne? Do ove sezone nezamislivo. Ali posle još jednog trijumfa i to na strani, ukupno sedmog vezanog u Bundesligi, možda ovako nešto postane i uobičajena slika narednih nedelja. Sada već nije teško pogoditi, oni su najveći evropski hit ove jeseni u Evropi - RB Lajpcig.

Lider Bundeslige ostvario je ubedljivu pobedu podno Švarcvalda u Frajburgu (4:1) tako da će bez obzira na to šta se sutra dogodi u Minhenu nastaviti da se šepuri sa prvog mesta. Šepurenja će, dakle, svakako biti, samo je pitanje da li bi ono moglo da bude još slađe i veće, jer u slučaju da Leverkuzen "izmuva" neki bodić na Alijanc areni, razlika bi mogla i da se poveća...

Frajburg ove sezone generalno igra dobro kod kuće, tu ga je nadigrao samo Volfzburg, međutim, večeras su izabranici trenera Joakima Štrajha bili potpuno bezidejni, beskrvni, ili ako vam je draže - nemoćni. To je zapravo pravi izraz. Od prvog do 90. minuta Lajpcig je dominirao. Vodeći gol Nabi Keita postigao je već u 2. minutu, a koliko su gosti bili psihološki jaki i koliko su zapravo puni samopouzdanja ove sezone govori činjenica da ih nije ni pecnulo kada je Frajburg relativno brzo, već u 15. minutu preko Niderlehneraizjednačio.

U prvom ozbiljnijem narednom napadu Timo Verner vraća prednost gostima. Raspoloženi Verner u 25. minutu definitivno je otpisao domaće svojim drugim pogotkom, a petim ukupno na ovom stadionu u tri utakmice koliko je odigrao. Zanimljivo, toliko nije dao na 48 mečeva u Štutgartu, svom prethodnom klubu, pred svojim navijačima.

Frajburg se "koprcao" samo u prvim minutima drugog dela. i to uglavnom prekoVinćenca Grifa i njegovih prekida. Smislene akcije praktično nije bilo, tako da su se gosti relativno lako branili. Konačan rezultat postavio je Austrijanac Zabicer u 79. minutu udarcem sa dvadesetak metara. Dobar deo krivice za ovaj gol ide na dušu čuvara mreže domaćeg sastava...      

BUNDESLIGA - 12. KOLO

Petak:
Frajburg - Lajpcig 1:4 (1:3)
/Niderlehner 15 - Keita 2, Verner 21, 35, Zabicer 79/ 

Subota:
15.30: Menhengladbah - Hofenhajm
15.30: Keln - Augzburg
15.30: Hamburger - Verder
15.30: Ingolštat - Volfzburg
15.30: Ajntraht - Dortmund
18.30: Bajern - Leverkuzen

Nedelja:
15.30: Šalke - Darmštat
17.30: Herta - Majnc

TABELA: Lajpcig (+1) 30, Bajern 24, Dortmund 21, Keln 21, Hofenhajm 21, Herta 21, Ajntraht 21 , Majnc 17, Bajer 16, Frajburg (+1) 15, Šalke 14, Augzburg 12, Menhengladbah 12, Volfsburg 9, Darmštat 8, Verder 7, Ingolštat 5, Hamburg 3.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar