Николић задовољан преокретом! Ђурђевић: И против Напретка и против судије!

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао је да га посебно радује то што црно-бели успели да се врате после негативног резултата. Урош Ђурђевић "полудео" због црвеног картона који му је судија показао против Напретка. Божинов о прекршају над њим: "Нормално да је био пенал".

Фудбал 25.11.2016 | 23:00
Николић задовољан преокретом! Ђурђевић: И против Напретка и против судије!
Фудбалери Партизана победили су у Београду Напредак из Крушевца после преокрета са 3:2 у првој утакмици 17. кола Супер лиге Србије.

"Веома важна победа за нас. Успели смо 0:2 да преокренемо до 3:2 с играчем мање. Неким изменама смо променили ритам утакмице, то нам је донело резултат. Мислим да смо заслужено победили када се погледа број прилика и када се све одузме и сабере. Јако битна нова три бода за нас, против једног тешког ривала какав је Напредак ове сезоне у Суперлиги", рекао је Николић новинарима после утакмице.

"Ово је била 13. утакмица и 12. победа Партизана уз један реми... Не знам тачан статистички податак, али знам сигурно да Партизан ове сезоне ни једном није окренуо утакмицу. То је један велики нови квалитет у екипи Партизана", казао је Николић.

Партизан је до тријумфа дошао после преокрета иако је имао заостатак од два гола, али и играче мање од 39. минута.

"Понављам, највећи квалитет Партизана је била способност и снага да се издигне и да настави да игра у истом ритму свих 90 минута. Због тога сам посебно задовољан, као и наравно због три бода", рекао је Николић.

"Публика је још једном имала прилику да присуствује узбудљивој утакмици на нашем стадиону. Такође, још једном смо видели изванредну мотивацију противничке екипе. Прво полувреме је било крајње чудно, видели сте све, немам право да коментаришем", додао је он.

Партизан ће у наредном колу у среду гостовати новосадској Војводини.

"Сада се окрећемо Војводини. Идемо тамо десетковани, али то је све део фудбала у Србији",рекао је Николић.

Урош Ђурђевић "полудео" због црвеног картона који му је судија показао против Напретка. Божинов о прекршају над њим: "Нормално да је био пенал".

Партизан је много радио да би дошао до три бода против Напретка, који је дошао у Хумску да се надиграва и замало успео да освоји бар бод.

Али, црно-бели су стрпљивом игром и упорношћу дошли до нова три бода, упркос томе што су један део меча играли са десеторицом. 

Управо је искључени Урош Ђурђевић био главни саговорник новинара после првог меча 17. кола Суперлиге.

Пред крај првог полувремена, када је Напредак имао вођство од 2:0, Ђурђевић је био у поседу лопте у шеснаестерцу гостију. Ндиаје га је одгурнуо, Ђурђевић је направио корак, два и пао. Чула се пиштаљка судије Ненада Ђокића, који је пресудио: индиректан ударац за Напредак и жути картон за Ђурђевића!

Млади нападач је у року од само 3 МИНУТА добио два жута картона. Први потпуно оправдано, због тога што је грубо стартвао над противничким играчем. Други...

"Нормално да ме је гурнуо. Не кажем да је био пенал, али сигурно није било ни симулирања", рекао је Ђурђевић после меча који је Партизан добио 3:2.

Ђурђевић је веома бурно негодовао и једва су га смиривали да не насрне на судију из Ужица.

"Нисам од играча који на тај начин желе да стекну предност. Никада у животу нисам симулирао. Данас смо играли против Напретка и судије!", закључак је Ђурђевића.

Ђурђевића неће бити у тиму у Новом Саду против Војводине, у среду.

"Нећу, али верујем у моје саиграче", узвратио је Ђурђевић на констатацију новинара.

Осим тог, још један детаљ обележио је ову утакмицу. Прекршај над Валеријем Божиновим у шеснаестерцу Напретка и други жути картон за Николу Лековића, доскорашњег фудбалера Партизана а сада крушевачке екипе.

Играчи Напретка нису могли да верују да је Ђокић показао на "белу тачку", мада се на успореном снимку видело да Лековић повлачи Божинова за дрес, а потом га пушта.

Божинов нема дилему:

"Нормално да је био пенал!".

Упитан зашто он није шутирао пенал, већ Леонардо, одговорио је:

"Требало је да шутирам, али сам одустао, јер ми није био дан".

И није му био дан, јер је промашио три изгледне прилике...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар