Nikolić zadovoljan preokretom! Đurđević: I protiv Napretka i protiv sudije!

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da ga posebno raduje to što crno-beli uspeli da se vrate posle negativnog rezultata. Uroš Đurđević "poludeo" zbog crvenog kartona koji mu je sudija pokazao protiv Napretka. Božinov o prekršaju nad njim: "Normalno da je bio penal".

Fudbal 25.11.2016 | 23:00
Nikolić zadovoljan preokretom! Đurđević: I protiv Napretka i protiv sudije!
Fudbaleri Partizana pobedili su u Beogradu Napredak iz Kruševca posle preokreta sa 3:2 u prvoj utakmici 17. kola Super lige Srbije.

"Veoma važna pobeda za nas. Uspeli smo 0:2 da preokrenemo do 3:2 s igračem manje. Nekim izmenama smo promenili ritam utakmice, to nam je donelo rezultat. Mislim da smo zasluženo pobedili kada se pogleda broj prilika i kada se sve oduzme i sabere. Jako bitna nova tri boda za nas, protiv jednog teškog rivala kakav je Napredak ove sezone u Superligi", rekao je Nikolić novinarima posle utakmice.

"Ovo je bila 13. utakmica i 12. pobeda Partizana uz jedan remi... Ne znam tačan statistički podatak, ali znam sigurno da Partizan ove sezone ni jednom nije okrenuo utakmicu. To je jedan veliki novi kvalitet u ekipi Partizana", kazao je Nikolić.

Partizan je do trijumfa došao posle preokreta iako je imao zaostatak od dva gola, ali i igrače manje od 39. minuta.

"Ponavljam, najveći kvalitet Partizana je bila sposobnost i snaga da se izdigne i da nastavi da igra u istom ritmu svih 90 minuta. Zbog toga sam posebno zadovoljan, kao i naravno zbog tri boda", rekao je Nikolić.

"Publika je još jednom imala priliku da prisustvuje uzbudljivoj utakmici na našem stadionu. Takođe, još jednom smo videli izvanrednu motivaciju protivničke ekipe. Prvo poluvreme je bilo krajnje čudno, videli ste sve, nemam pravo da komentarišem", dodao je on.

Partizan će u narednom kolu u sredu gostovati novosadskoj Vojvodini.

"Sada se okrećemo Vojvodini. Idemo tamo desetkovani, ali to je sve deo fudbala u Srbiji",rekao je Nikolić.

Uroš Đurđević "poludeo" zbog crvenog kartona koji mu je sudija pokazao protiv Napretka. Božinov o prekršaju nad njim: "Normalno da je bio penal".

Partizan je mnogo radio da bi došao do tri boda protiv Napretka, koji je došao u Humsku da se nadigrava i zamalo uspeo da osvoji bar bod.

Ali, crno-beli su strpljivom igrom i upornošću došli do nova tri boda, uprkos tome što su jedan deo meča igrali sa desetoricom. 

Upravo je isključeni Uroš Đurđević bio glavni sagovornik novinara posle prvog meča 17. kola Superlige.

Pred kraj prvog poluvremena, kada je Napredak imao vođstvo od 2:0, Đurđević je bio u posedu lopte u šesnaestercu gostiju. Ndiaje ga je odgurnuo, Đurđević je napravio korak, dva i pao. Čula se pištaljka sudije Nenada Đokića, koji je presudio: indirektan udarac za Napredak i žuti karton za Đurđevića!

Mladi napadač je u roku od samo 3 MINUTA dobio dva žuta kartona. Prvi potpuno opravdano, zbog toga što je grubo startvao nad protivničkim igračem. Drugi...

"Normalno da me je gurnuo. Ne kažem da je bio penal, ali sigurno nije bilo ni simuliranja", rekao je Đurđević posle meča koji je Partizan dobio 3:2.

Đurđević je veoma burno negodovao i jedva su ga smirivali da ne nasrne na sudiju iz Užica.

"Nisam od igrača koji na taj način žele da steknu prednost. Nikada u životu nisam simulirao. Danas smo igrali protiv Napretka i sudije!", zaključak je Đurđevića.

Đurđevića neće biti u timu u Novom Sadu protiv Vojvodine, u sredu.

"Neću, ali verujem u moje saigrače", uzvratio je Đurđević na konstataciju novinara.

Osim tog, još jedan detalj obeležio je ovu utakmicu. Prekršaj nad Valerijem Božinovim u šesnaestercu Napretka i drugi žuti karton za Nikolu Lekovića, doskorašnjeg fudbalera Partizana a sada kruševačke ekipe.

Igrači Napretka nisu mogli da veruju da je Đokić pokazao na "belu tačku", mada se na usporenom snimku videlo da Leković povlači Božinova za dres, a potom ga pušta.

Božinov nema dilemu:

"Normalno da je bio penal!".

Upitan zašto on nije šutirao penal, već Leonardo, odgovorio je:

"Trebalo je da šutiram, ali sam odustao, jer mi nije bio dan".

I nije mu bio dan, jer je promašio tri izgledne prilike...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar