Томас Фибел: Мој боравак у Звезди није готов!

Томас Фибел отворено о свом статусу у Црвеној звезди.

Фудбал 26.11.2016 | 11:00
Томас Фибел: Мој боравак у Звезди није готов!
Да ли је Томас Фибел промашај Црвене звезде?

Има оних који ће "као из топа" рећи да јесте и да клуб под хитно мора да нађе начин да после само шест месеци раскине уговор потписан до краја јуна 2018, али има и оних који сматрају да би требало бити стрпљив са француским штопером, рођеним на карипском острву Гваделуп.

Стамени дефанзивац је доведен летос као слободан играч у нади да ће донети сигурност у одбрани, међутим, европске квалификације и дуели са Лудогорецом и Сасуолом открили су другачију слику. Јасно је да Фибел има физичку снагу и добру скок игру, али не и брзину и лукавост да то надомести, што је неопходно штоперима у тимовима са високо постављеном одбраном, као што је Звездина.

Тренер Миодраг Божовић је после елиминације из Европе, крајем августа, изгубио поверење у бившег играча руске Мордовије, па је Фибел тек прошлог викенда у Крушевцу добио прилику да поново заигра. Шанса му се указала због повреде Александра Луковића, а пошто је и Зоран Рендулић ван строја, прилику ће добити и у суботу у Горњем Милановцу.

"Тренер често мења тим јер су неки играчи мање добри него други. Он је једини одговоран за свој избор. Ја сам ту да играм када се то од мене тражи и да покушам да помогнем. Није на мени да расправљам тренерове одлуке. У фудбалу се ствари брзо дешавају и промене играча у тиму су честа ствар. Моје је да напорно радим и наставим да се трудим", рекао је Фибел у разговору за МОНДО.

Против Металца, 30-годишњи Француз поново ће играти у тандему са сународником Дамијеном Ле Талеком, са којим је био саиграч и у Русији.

"Комуникација са Дамијеном је сјајна. Дуго играмо заједно, тако да се добро разумемо, али то не значи да смо непобедиви на терену. Фудбал је тимска игра и сви играчи морају да пружају максимум када су на терену. Морамо увек заједно да се боримо", осврнуо се Фибел на чињеницу да када су двојица Француза у улогама штопера, црвено-бели нису примили гол на домаћој сцени.

"Могу да играм са било којим саиграчем у одбрани, важно је само да сваки играч обавља своје задатке. Не мислим да је комуникација проблем, јер сам и у Русији играо са играчима који нису причали француски или енглески и добро смо функционисали", додао је.

Фибел каже да је свестан да круже приче о могућем стављању његовог имена на трансфер листу већ у предстојећем зимском прелазном року, али и да не размишља о томе.

"Мој боравак у Звезди није готов и не могу да причам о будућности, јер сам још под уговором са Звездом. Видећемо шта ће клуб одлучити, али надам се да ћемо наћи решење које ће задовољити обе стране. Моја жеља је да играм више него тренутно, јер нисам дошао да бих седео на клупи. Што више играм, то ми је веће самопоуздање и пружам боље партије али, да бих играо, морам да имам поверење тренера и руководства клуба", искрен је некадашњи играч Стандарда из Лијежа, Антверпена, Виђев Лођа, Амкара...

Казао нам је и да је разговарао са тренером Миодрагом Божовићем о свом статусу.

"Разговарао сам са тренером Божовићем после елиминације из европских квалификација. Зна колико се трудим и како се понашам на тренинзима. Најважније је да размишљам позитивно и пружам подршку екипи за сваку утакмицу. Током периода неиграња трудио сам се да добро сагледам ситуацију, да видим шта могу да поправим у својој игри. Надам се да ће одговори до којих сам дошао бити видљиви на терену. Мотивација ми је и даље иста. Желим да играм за Црвену звезду и тако ће бити све док клуб не одлучи да ме прода. До тада, једини циљ ми је да помогнем екипи да побеђује и буде шампион".

"Звездин стил игре је компликован"

Клубови у којима је претходно играо углавном су имали дефанзивну тактику, док се од Црвене звезде очекује да у свакој утакмици буде доминантна и иде на победу. Признаје Фибел да му није лако да се прилагоди том систему.

"Тачно је да је Звездин стил игре компликован, јер много нападамо и одбрана мора да стоји високо. Као одбрамбени играч Црвене звезде важно је да увек будеш максимално концентрисан, јер доминација над другим тимом не значи аутоматски и победу. Волим када имамо лопту у нашем поседу, али сви тимови желе да нас победе и у таквим ситуацијама свашта је могуће. И најбоље екипе на свету примају голове. Зато је битно да што брже дођемо до предности, како би нам самопоуздање расло током утакмице".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар