Вујошевић: Нећу одмах тужити Партизан!

Тренер Лиможа Душко Вујошевић говорио је о односу са актуелним челницима КК Партизан, ситуацији у којој се црно-бели налазе, али и свом здравственом стању.

Кошарка 26.11.2016 | 16:45
Вујошевић: Нећу одмах тужити Партизан!
"Нећу одмах тужити Партизан, што би неком очигледно и одговарало", рекао је сада тренер Лиможа, а најтрофејнији шеф струке у историји Партизана, Душко Вујошевић у интервјуу за "Моззарт спорт".

"То нећу урадити због односа према играчима и публици, али ако управа није у стању да обезбеди финансијска средства за нормално функционисање, треба да поднесе оставке. А не да перфидно рачунају на нечију љубав и сентименталност. Моја љубав није на продају. На продају је био рад и резултати који су били редовни, а плате су биле нередовне. Поготово немам сентименталности према овој управи која се непрестано захваљује власти, оним људима који су условили да ја одем из Партизана", додао је и напоменуо да "његова љубав није на продају, али рад јесте".

"Знам да ће бити спочитавања и прича о недостатку моје љубави према Партизану. Притом људи заборављају да ја немам друго занимање, једино чиме се бавим је тренерски посао. Немам резервни извор прихода. Ја сам са Партизаном имао уговор и нисам продавао своју љубав већ рад, даноноћну посвећеност која ме је, што се тиче здравља, скупо коштала. Имао сам разумевање за ситуацију у клубу и пристао на умањење дуга и рате. Ипак, ове године се већ прави кашњење од два и по месеца без валидног објашњења", навео је он.

Од раније је познато да се Вујошевић бави тренерским послом иако му је здравље озбиљно нарушено због проблема са шећером, који су у комбинацији са неизоставним стресом у позиву који је изабрао, довели и до оболења бубрега.

"Кошарка је мени и отров и противотров. Француска здравствена служба је добра, социјално осигурање покрива све, како би и требало да буде у срећним земљама. Воде рачуна не само о болесној деци, него и болесним старцима", рекао је Вујошевић, који се осврнуо и на ситуацију у којој се налазе црно- бели.

"Жао ми је што је клуб учесник ФИБА Лиге шампиона. Једног момента је Ђилас дао тачну изјаву, кад је одлазио из КСС, о третману Партизана. Притисак државе на клуб, путем спонзора, да одустане Еврокупа, показује какав је однос према Партизану, а истовремено се организује Фајнал фор у Београду за Црвену звезду у истом систему такмичења, под окриљем те исте Евролиге. Причао сам о томе много пута. Нажалост, више не пратим са великим интересовањем да се не би превише нервирао. Нема у клубу људи који могу да се одупру том притиску", рекао је и додао о Ђиласу следеће...

"Макар је тада изнео неке ствари, значи да није тенденциозно радио. Претпостављам да је веровао да су претње ФИБА озбиљне и да ће она бити консеквентна до краја. Не знам колико је тачна прича и да су људи из Партизана тражили да оно писмо буде тако оштро написано да би имали алиби да одустану од такмичења које организује Евролига, плашећи се да не остану без спонзора. Ђилас је макар са накнадном памећу прочитао неке игре и препознао ситуацију. Уосталом, бригу о Партизану пре свега треба да воде људи из Партизана".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар