Мастерс: Плава шљака поново у Мадриду?!

Јон Цирјак, власник и директор Мастерса у Мадриду, нада се да ће на том турниру у будућности поново бити постављена плава шљака.

Тенис 28.11.2016 | 22:10
Мастерс: Плава шљака поново у Мадриду?!
Челници турнира у главном граду Шпаније 2012. године извели су експеримент када су уместо наранџасте поставили плаву шљаку, али се испоставило да то није био добар потез.

Почело је тиме да је само неколико играча било упознато са идејом о промени подлоге, због чега је Рафаел Надал јавно критиковао Цирјака, да би потом нова подлога задавала велике проблеме тенисерима и тенисеркама због непрестаног клизања.

Најгласнији у критикама, поред Надала, били су Роџер Федерер, Марија Шарапова и Новак Ђоковић, који је рекао да се неће враћати у Мадрид уколико се шљака не промени, као и Каролина Вознијацки која је зарадила повреду скочног зглоба.

Међутим, некадашњи румунски тенисер, а сада успешни бизнисмен, верује да је плава боја била пун погодак.

„Могли сте много боље да видите лоптицу, једини проблем је био тај што су се играчи много клизали, али се они никада нису жалили на боју. Телевизије које су радиле пренос и играчи сагласили су се да сте могли много боље да видите лоптицу. Надамо се да ћемо поново имати плаву шљаку, сви је желе“, рекао је Цирјак.

Он је истакао да играчи и навијачи не треба да брину за будућност турнира јер има одличну сарадњу са градоначелницом Мадрида Мануелом Карменом, која га је уверила да жели организацију у следећих 50 година.

„Добио сам неколико понуда, али ће турнир остати у Мадриду најмање до 2021. године, чак и да желимо да продужимо уговор, што пре то урадимо, биће боље“.

На питање да ли слаба форма Рафаела Надала у последње две сезоне утиче на Мастерс у Мадриду, 77-годишњак из Брашова каже да Шпанац има шансе да се врати.

„Ако остане здрав, моћи ће да се такмичи још две-три године. Ипак, турнир ће наставити да функционише и без њега, неће нестати. Мадрид воли спорт, а 2002. и 2003. године Надал није био овде“, закључио је Цирјак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар