Masters: Plava šljaka ponovo u Madridu?!

Jon Cirjak, vlasnik i direktor Mastersa u Madridu, nada se da će na tom turniru u budućnosti ponovo biti postavljena plava šljaka.

Tenis 28.11.2016 | 22:10
Masters: Plava šljaka ponovo u Madridu?!
Čelnici turnira u glavnom gradu Španije 2012. godine izveli su eksperiment kada su umesto narandžaste postavili plavu šljaku, ali se ispostavilo da to nije bio dobar potez.

Počelo je time da je samo nekoliko igrača bilo upoznato sa idejom o promeni podloge, zbog čega je Rafael Nadal javno kritikovao Cirjaka, da bi potom nova podloga zadavala velike probleme teniserima i teniserkama zbog neprestanog klizanja.

Najglasniji u kritikama, pored Nadala, bili su Rodžer Federer, Marija Šarapova i Novak Đoković, koji je rekao da se neće vraćati u Madrid ukoliko se šljaka ne promeni, kao i Karolina Voznijacki koja je zaradila povredu skočnog zgloba.

Međutim, nekadašnji rumunski teniser, a sada uspešni biznismen, veruje da je plava boja bila pun pogodak.

„Mogli ste mnogo bolje da vidite lopticu, jedini problem je bio taj što su se igrači mnogo klizali, ali se oni nikada nisu žalili na boju. Televizije koje su radile prenos i igrači saglasili su se da ste mogli mnogo bolje da vidite lopticu. Nadamo se da ćemo ponovo imati plavu šljaku, svi je žele“, rekao je Cirjak.

On je istakao da igrači i navijači ne treba da brinu za budućnost turnira jer ima odličnu saradnju sa gradonačelnicom Madrida Manuelom Karmenom, koja ga je uverila da želi organizaciju u sledećih 50 godina.

„Dobio sam nekoliko ponuda, ali će turnir ostati u Madridu najmanje do 2021. godine, čak i da želimo da produžimo ugovor, što pre to uradimo, biće bolje“.

Na pitanje da li slaba forma Rafaela Nadala u poslednje dve sezone utiče na Masters u Madridu, 77-godišnjak iz Brašova kaže da Španac ima šanse da se vrati.

„Ako ostane zdrav, moći će da se takmiči još dve-tri godine. Ipak, turnir će nastaviti da funkcioniše i bez njega, neće nestati. Madrid voli sport, a 2002. i 2003. godine Nadal nije bio ovde“, zaključio je Cirjak.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar