Мектића саслушали у Тужилаштву БиХ

Министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић  гостујући у емисији „Пулс“ БН телевизије открио је да је био на саслушању у Тужилаштву БиХ.

Република Српска 24.11.2016 | 22:18
Мектића саслушали у Тужилаштву БиХ
„Недавно  ме је позвала једна тужитељка из Тужилаштва БиХ, и кад сам дошао до ње рекла ми је 'ја вас господине Мектићу морам саслушати у својству осумњиченог'. Када сам упитао зашто, одговорила ми је да сам на 53. сједници Савјета министара дискутовао о тендеру који би ИДЕА расписала за изградњу објекта за смјештај те агенције у Бањалуци“, каже Мектић и додаје:

„Ја сам говорио да је бивши менаџмент те агенције расписао тендер за 30.000 метара квадратних, ми питамо директора колико вам треба, а он каже 5-6 хиљада квадрата“, истиче министар.

Мектић је навео да је претпоставио да се на већој инвестицији може узети и више новца.

„На Савјету министара донијели смо тада одлуку да се поништи тендер и да иде нови у складу са потребном површином“, наводи Мектић и додаје:

„А на саслушању ми тужитељка каже да сам саслушан, јер сам дискусијом на Савјету министара утицао на директора да поништи конкурс.“

(БН телевизија)
(Фото: БН телевизија)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Крсти се Крстивоје

24.11.2016 22:54

Овде је све јасно као дан,умријети нецемо помоци нам нема. Криминал и корупција је на овим просторима метазирала и ниста се ту не мозе висе.Тако је све јадно и провидно да постаје смијесно ста се ради а господин Мектиц никог јос није ухапсио од крупних риба него само прица супљу прицу иако има доказа на претек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех, ух, хух

24.11.2016 23:02

Зар си толико неписмен да не схваташ да министар не може никога ухапсити. То му није посао. За тај посао постоји полиција, тужилаштво и судови.

Name

Борац

25.11.2016 04:33

Ех ух сро посто си у праву браво за коментар

Name

селман

25.11.2016 07:13

Министар добро ради свој посао и јасно указује на горуци проблем.....полиција одради свој посао прикупи доказе конплетира кривицну пријаву и посаље је тузиластву и ту је крај прице или одбију кривицну прихаву или је саботирају нема безе на доказе који се налазе уз предмет докази у БиХ прависудју су небитни битно је ко јак трази да се предмет затвори у другом правцу од оног сто треба.

Name

Крсти се Крстивоје

25.11.2016 10:18

Ја мислио да министар хода са патролом полиције и лицно хапси и суди на лицу мјеста и лицно води до целије кривце.Хахахааа па не могу да вјерујем јос неко спомену интелигенцију.Парадокс је како казете да министар све одради али ето тузиластво заказе.Сваки градјанин је дузан да пријави корупцију а главни цовјек министар у тој борби има проблем са колегама из полиције или тузиластва.Па нека и против њих води процесе постоји рјесење за све.Било како било све се своди на супљу и неспособност а и лаксе је коверту у дзеп ставити него се ухватит у костац са проблемом.МЕТАСТАЗА!

Name

ре Крстивоје

25.11.2016 12:39

Децко глуп си министар не мозе покренути процес ни против кога управо су ти то објаснили у претходним коментарима да би ти у одговору поновио исту глупост, ако је неко покварен у полицији, суду и тузиластву министар не мозе да покрене процес против њега него само други непокварени тузилац, полицијске агенције могу само да раде по налогу суда. У ствари знас ти то све добро само се правис глуп јер си црвенокмерска ботина.

Name

истина

25.11.2016 00:11

Без обзира на лицни став према министру Мектицу, овај потез Тузиластва само јос једном показује сву трагедију насег друства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роцко

25.11.2016 01:21

Никога ти ниси ухапсио,само прицас мој Мектицу ево двије године те слусам...

ОДГОВОРИТЕ
Name

псссссс

25.11.2016 07:57

Шути када незнаш како се то ради. Не хапси министар.

Name

Дилема

25.11.2016 02:20

Да ли је ово земља лудјака на брдовитом Балкану? Или се нецастиви поиграва са нама?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупер

25.11.2016 06:40

Цути И покри се усима, алл то дају да ста мазнес зграби И бези. Као И сви до сада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Криминал

25.11.2016 06:47

Како изгледа "прави криминалци" купили дипломе и постали судије, тужиоци, правобраниоци, предсједници судова... Сад само цувају једни друге... Сто већи криминал то боље заштићен.... Док се суд не оцисти од багре нема напријед...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изгубљен

26.11.2016 10:52

Преузели су и Мектића,ако га нису купили онда су га убједили да је почињени криминал у интересу Р.Српске. Много бих озбиљни испао да каже да неће урадити обећано и да понуди оставку него да фолира њихове фолове са саслушањем и отпором против корупције и криминала. Криминал је тероризам. Само код Мектића има криминала и корупције а нема тероризма,сви знамо да једно без другог не може,зато је јако неозбиљно понашање и прича министра Мектића. Ако није у стању нека иде и остави функцију разбојницима,бар ћемо знати на чему смо и напуштати ову земљу и регион,нека се онда ј.бу у празној држави међусобно.

ОДГОВОРИТЕ