Mektića saslušali u Tužilaštvu BiH

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić  gostujući u emisiji „Puls“ BN televizije otkrio je da je bio na saslušanju u Tužilaštvu BiH.

Republika Srpska 24.11.2016 | 22:18
Mektića saslušali u Tužilaštvu BiH
„Nedavno  me je pozvala jedna tužiteljka iz Tužilaštva BiH, i kad sam došao do nje rekla mi je 'ja vas gospodine Mektiću moram saslušati u svojstvu osumnjičenog'. Kada sam upitao zašto, odgovorila mi je da sam na 53. sjednici Savjeta ministara diskutovao o tenderu koji bi IDEA raspisala za izgradnju objekta za smještaj te agencije u Banjaluci“, kaže Mektić i dodaje:

„Ja sam govorio da je bivši menadžment te agencije raspisao tender za 30.000 metara kvadratnih, mi pitamo direktora koliko vam treba, a on kaže 5-6 hiljada kvadrata“, ističe ministar.

Mektić je naveo da je pretpostavio da se na većoj investiciji može uzeti i više novca.

„Na Savjetu ministara donijeli smo tada odluku da se poništi tender i da ide novi u skladu sa potrebnom površinom“, navodi Mektić i dodaje:

„A na saslušanju mi tužiteljka kaže da sam saslušan, jer sam diskusijom na Savjetu ministara uticao na direktora da poništi konkurs.“

(BN televizija)
(Foto: BN televizija)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Krsti se Krstivoje

24.11.2016 21:54

Ovde je sve jasno kao dan,umrijeti necemo pomoci nam nema. Kriminal i korupcija je na ovim prostorima metazirala i nista se tu ne moze vise.Tako je sve jadno i providno da postaje smijesno sta se radi a gospodin Mektic nikog jos nije uhapsio od krupnih riba nego samo prica suplju pricu iako ima dokaza na pretek.

ODGOVORITE
Name

Eh, uh, huh

24.11.2016 22:02

Zar si toliko nepismen da ne shvataš da ministar ne može nikoga uhapsiti. To mu nije posao. Za taj posao postoji policija, tužilaštvo i sudovi.

Name

Borac

25.11.2016 03:33

Eh uh sro posto si u pravu bravo za komentar

Name

selman

25.11.2016 06:13

Ministar dobro radi svoj posao i jasno ukazuje na goruci problem.....policija odradi svoj posao prikupi dokaze konpletira krivicnu prijavu i posalje je tuzilastvu i tu je kraj price ili odbiju krivicnu prihavu ili je sabotiraju nema beze na dokaze koji se nalaze uz predmet dokazi u BiH pravisudju su nebitni bitno je ko jak trazi da se predmet zatvori u drugom pravcu od onog sto treba.

Name

Krsti se Krstivoje

25.11.2016 09:18

Ja mislio da ministar hoda sa patrolom policije i licno hapsi i sudi na licu mjesta i licno vodi do celije krivce.Hahahaaa pa ne mogu da vjerujem jos neko spomenu inteligenciju.Paradoks je kako kazete da ministar sve odradi ali eto tuzilastvo zakaze.Svaki gradjanin je duzan da prijavi korupciju a glavni covjek ministar u toj borbi ima problem sa kolegama iz policije ili tuzilastva.Pa neka i protiv njih vodi procese postoji rjesenje za sve.Bilo kako bilo sve se svodi na suplju i nesposobnost a i lakse je kovertu u dzep staviti nego se uhvatit u kostac sa problemom.METASTAZA!

Name

re Krstivoje

25.11.2016 11:39

Decko glup si ministar ne moze pokrenuti proces ni protiv koga upravo su ti to objasnili u prethodnim komentarima da bi ti u odgovoru ponovio istu glupost, ako je neko pokvaren u policiji, sudu i tuzilastvu ministar ne moze da pokrene proces protiv njega nego samo drugi nepokvareni tuzilac, policijske agencije mogu samo da rade po nalogu suda. U stvari znas ti to sve dobro samo se pravis glup jer si crvenokmerska botina.

Name

istina

24.11.2016 23:11

Bez obzira na licni stav prema ministru Mekticu, ovaj potez Tuzilastva samo jos jednom pokazuje svu tragediju naseg drustva.

ODGOVORITE
Name

Rocko

25.11.2016 00:21

Nikoga ti nisi uhapsio,samo pricas moj Mekticu evo dvije godine te slusam...

ODGOVORITE
Name

pssssss

25.11.2016 06:57

Šuti kada neznaš kako se to radi. Ne hapsi ministar.

Name

Dilema

25.11.2016 01:20

Da li je ovo zemlja ludjaka na brdovitom Balkanu? Ili se necastivi poigrava sa nama?

ODGOVORITE
Name

Vuper

25.11.2016 05:40

Cuti I pokri se usima, all to daju da sta maznes zgrabi I bezi. Kao I svi do sada

ODGOVORITE
Name

Kriminal

25.11.2016 05:47

Kako izgleda "pravi kriminalci" kupili diplome i postali sudije, tužioci, pravobranioci, predsjednici sudova... Sad samo cuvaju jedni druge... Sto veći kriminal to bolje zaštićen.... Dok se sud ne ocisti od bagre nema naprijed...

ODGOVORITE
Name

Izgubljen

26.11.2016 09:52

Preuzeli su i Mektića,ako ga nisu kupili onda su ga ubjedili da je počinjeni kriminal u interesu R.Srpske. Mnogo bih ozbiljni ispao da kaže da neće uraditi obećano i da ponudi ostavku nego da folira njihove folove sa saslušanjem i otporom protiv korupcije i kriminala. Kriminal je terorizam. Samo kod Mektića ima kriminala i korupcije a nema terorizma,svi znamo da jedno bez drugog ne može,zato je jako neozbiljno ponašanje i priča ministra Mektića. Ako nije u stanju neka ide i ostavi funkciju razbojnicima,bar ćemo znati na čemu smo i napuštati ovu zemlju i region,neka se onda j.bu u praznoj državi međusobno.

ODGOVORITE