Малу Ангелу Меркел протјерују из Њемачке

Беба сиријских избјеглица, која се родила у Њемачкој и која је добила име по њемачкој канцеларки Ангели Меркел, мораће са родитељима да оде из Њемачке.

Свијет 24.11.2016 | 20:41
Малу Ангелу Меркел протјерују из Њемачке
Децембра прошле године у Дуизбургу је на свијет дошла дјевојчица. Њени родитељи су одлучили да јој дају име Ангела Меркел.

Родитељи бебе, иначе сиријске избјеглице које су се удомиле у Њемачкој, жељели су да тиме одају признање и захвалност њемачкој канцеларки за политику према мигрантима и њену политику "отворених врата", која је омогућавала избјеглицама да потраже нови дом у Њемачкој.

Али, готово годину дана касније, Мамон Ал-Хамза, његова супруга Тема и њихова кћеркица Ангела Меркел Ал-Хамза, мораће да оду из Њемачке, јер су им њемачке власти одбиле захтјев да остану.

Писмо које је породица Ал-Хамза, која сада живи у Менхегладбаху, добила од њемачких органа, значи да ће они морати да се врате у прву сигурну земљу у коју су дошли бјежећи од страхота у Сирији. А то значи Турска.

Упркос овом одбијању, породица ипак може још неко вријеме да остане у Њемачкој, али Мамон Ал-Хамза каже да је забринут за своју породицу.

Постоји могућност и да им боравак у Њемачкој буде продужен на највише двије године, али под условом да нађу посао и да довољне науче њемачки језик.

Из њемачког одјељења за избјеглице објашњавају да Ангела Меркел и њена породица не могу да остану у Њемачкој, јер су на свом путу из Сирије већ ушли у једну сигурну земљу, а ријеч је о Турској.

На путу ка Њемачкој, већина сиријских избјеглица улази најприје у Турску. Нијемци су врло ригидни при издавању азила. Од јануара до октобра 2016. године било је чак 250.008 молби/захтјева сиријских избјеглица, а само 577 њих је добило пристанак да остане у Њемачкој.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ха

24.11.2016 20:28

Ит цан бе онлy оне Ангела! Ту су се зајебали, Ангела је само једна! Нека оду у Хрватску и нека ју зову Колинда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Један Хица један Рајх

24.11.2016 22:59

Сад морају да мјењају име цурици.

Name

Бергер

24.11.2016 21:36

Нек иду у Ааудиску Арабију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Георг

24.11.2016 22:08

Као прво треба разумјети патње људи у ратним сукобима. И ми смо то осјетили у Босни. Али, намеце се питање засто избјеглице не иду у сигурне муслиманске и братске земље, које су много богатије од од европских напримјер Кувајт, Катар, Саудиску Арабију. Тамо неби имали језицких, и проблема везани за религију, исхрану и њихову културу уопсте. Они који говоре о неким завјерама, о планираном сирењу ислама у Европи, мозда и нису посве у криву.

ОДГОВОРИТЕ