Скариоло: Поштујемо све ривале, али...

Селектор Шпаније задовољан жребом Еуробаскета 2017, сматра да ће се "црвена фурија" рутински пласирати у осмину финала.

Кошарка 27.11.2016 | 18:45
Скариоло: Поштујемо све ривале, али...
Актуелни првак Европе, репрезентација Шпаније, идућег септембра ће се такмичити у Ц групи континенталног шампионата у Клужу.

Поред домаћина Румуније и њене партнерске земље Мађарске, противници Шпанцима биће Хрватска, Црна Гора и Чешка, чиме су након жреба у Истанбулу били задовољни и председник националног савеза Хорхе Гарбахоса и селектор Серђо Скариоло.

"Максимално респектујемо наше противнике, али ако причамо искрено, делује ми да ћемо се овог пута знатно лакше пласирати у следећу фазу такмичења, него на претходним турнирима", рекао је Скариоло за сајт ФИБА.

Италијански стручњак одао је признање Хрватској, Црној Гори и Чешкој, нагласивши да су то опасни тимови, предвођени НБА играчима, али не верује да ће се поновити Берлин 2015, када је "црвена фурија" после трећег кола имала скор 1-2, а у последњем колу победила Немачку 77:76 и кроз "иглене уши" пребродила групу.

"Никада се нисам превише обазирао на такмичење у групи. Тим као што је наш, пре свега, не може да се 20 дана одржава на физичком максимуму. Зато нам је циљ да у елиминационе мечеве уђемо у добром стању и са формом у узлазној путањи. Као и увек, гледаћемо да будемо најбољи када буде најпотребније".

Скариоло је са Шпанијом освојио Еуробаскет 2009, 2011. и 2015, док је на Олимпијским играма освојио једно сребро (Лондон 2012) и једну бронзу (Рио 2016).

Једино такмичење на коме није одвео репрезентацију до медаље било је Светско првенство у Турској 2010. Између два његова мандата, на клупи је седео Хуан Антонио Оренга.

"Костур" Еуробаскета је такав да би се Шпанци у осмини финала састали са неком од екипа из Д групе, у којој су Србија, Турска, Русија, Летонија, Белгија и Велика Британија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар