Skariolo: Poštujemo sve rivale, ali...

Selektor Španije zadovoljan žrebom Eurobasketa 2017, smatra da će se "crvena furija" rutinski plasirati u osminu finala.

Košarka 27.11.2016 | 18:45
Skariolo: Poštujemo sve rivale, ali...
Aktuelni prvak Evrope, reprezentacija Španije, idućeg septembra će se takmičiti u C grupi kontinentalnog šampionata u Klužu.

Pored domaćina Rumunije i njene partnerske zemlje Mađarske, protivnici Špancima biće Hrvatska, Crna Gora i Češka, čime su nakon žreba u Istanbulu bili zadovoljni i predsednik nacionalnog saveza Horhe Garbahosa i selektor Serđo Skariolo.

"Maksimalno respektujemo naše protivnike, ali ako pričamo iskreno, deluje mi da ćemo se ovog puta znatno lakše plasirati u sledeću fazu takmičenja, nego na prethodnim turnirima", rekao je Skariolo za sajt FIBA.

Italijanski stručnjak odao je priznanje Hrvatskoj, Crnoj Gori i Češkoj, naglasivši da su to opasni timovi, predvođeni NBA igračima, ali ne veruje da će se ponoviti Berlin 2015, kada je "crvena furija" posle trećeg kola imala skor 1-2, a u poslednjem kolu pobedila Nemačku 77:76 i kroz "iglene uši" prebrodila grupu.

"Nikada se nisam previše obazirao na takmičenje u grupi. Tim kao što je naš, pre svega, ne može da se 20 dana održava na fizičkom maksimumu. Zato nam je cilj da u eliminacione mečeve uđemo u dobrom stanju i sa formom u uzlaznoj putanji. Kao i uvek, gledaćemo da budemo najbolji kada bude najpotrebnije".

Skariolo je sa Španijom osvojio Eurobasket 2009, 2011. i 2015, dok je na Olimpijskim igrama osvojio jedno srebro (London 2012) i jednu bronzu (Rio 2016).

Jedino takmičenje na kome nije odveo reprezentaciju do medalje bilo je Svetsko prvenstvo u Turskoj 2010. Između dva njegova mandata, na klupi je sedeo Huan Antonio Orenga.

"Kostur" Eurobasketa je takav da bi se Španci u osmini finala sastali sa nekom od ekipa iz D grupe, u kojoj su Srbija, Turska, Rusija, Letonija, Belgija i Velika Britanija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar