Изузета документација из општине Нови Град

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) извршили су претрес просторија сарајевске општине Нови Град одакле су изузели предмете и оригиналну документација која ће послужити у даљем току акције "Блок" у којој је ухапшен Есед Радељаш.

Босна и Херцеговина 24.11.2016 | 18:01
Изузета документација из општине Нови Град
"По наредби Кантоналног суда у Сарајеву, а по нареди Тужилаштва КС, СИПА је одузела предмете и оригиналну документацију из општине Нови Град Сарајево, општинског Правобранилаштва, министарства просторног уређења и заштите околине КС, нотара Индире Туркмановић и правне особе Тибра Пафицик", рекла је за Клиx.ба портпаролка Тужилаштва КС, Азра Бавчић.
 
Предмети и оригинална документација ће послужити у даљем кривичном поступку у предмету против Еседа Радељаша и других.

Радељашу је одређена привремена мјера забране отуђења или оптерећења стамбено-пословног објекта и дворишта у Сарајеву, док је осумњиченој Јасмини Хоро одређена мјера забране отуђења или оптерећења стана у Сарајеву.

СИПА је раније по налогу Тужилаштва КС ухапсила Еседа Радељаша, оснивача Странке за боље Горажде, који је 2008. године био одборник у Општинском вијећу који се сумњичи за кривична дјела оверавање неистинитог садржаја, подстрекавање на злоупотребу положаја, давање дара и других облика користи те прање новца.

Осим Радељаша ухапшени су и Неџад Капетановић, бивши правобранилац Општине Нови Град и Јусуф Чаушевић, шеф Одсјека за имовинско-правне послове Општине Нови Град.

(Клиx.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

клоп

24.11.2016 17:11

Хапси банду ....све хапси у прдекану...

ОДГОВОРИТЕ