Izuzeta dokumentacija iz opštine Novi Grad

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) izvršili su pretres prostorija sarajevske opštine Novi Grad odakle su izuzeli predmete i originalnu dokumentacija koja će poslužiti u daljem toku akcije "Blok" u kojoj je uhapšen Esed Radeljaš.

Bosna i Hercegovina 24.11.2016 | 18:01
Izuzeta dokumentacija iz opštine Novi Grad
"Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, a po naredi Tužilaštva KS, SIPA je oduzela predmete i originalnu dokumentaciju iz opštine Novi Grad Sarajevo, opštinskog Pravobranilaštva, ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoline KS, notara Indire Turkmanović i pravne osobe Tibra Paficik", rekla je za Klix.ba portparolka Tužilaštva KS, Azra Bavčić.
 
Predmeti i originalna dokumentacija će poslužiti u daljem krivičnom postupku u predmetu protiv Eseda Radeljaša i drugih.

Radeljašu je određena privremena mjera zabrane otuđenja ili opterećenja stambeno-poslovnog objekta i dvorišta u Sarajevu, dok je osumnjičenoj Jasmini Horo određena mjera zabrane otuđenja ili opterećenja stana u Sarajevu.

SIPA je ranije po nalogu Tužilaštva KS uhapsila Eseda Radeljaša, osnivača Stranke za bolje Goražde, koji je 2008. godine bio odbornik u Opštinskom vijeću koji se sumnjiči za krivična djela overavanje neistinitog sadržaja, podstrekavanje na zloupotrebu položaja, davanje dara i drugih oblika koristi te pranje novca.

Osim Radeljaša uhapšeni su i Nedžad Kapetanović, bivši pravobranilac Opštine Novi Grad i Jusuf Čaušević, šef Odsjeka za imovinsko-pravne poslove Opštine Novi Grad.

(Klix.ba)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

klop

24.11.2016 17:11

Hapsi bandu ....sve hapsi u prdekanu...

ODGOVORITE