Фибел и Ле Талек, Звездин тандем за мирну мрежу!

Додуше, само на домаћој сцени...

Фудбал 26.11.2016 | 08:00
Фибел и Ле Талек, Звездин тандем за мирну мрежу!
Последњих годину дана Црвена звезда муку мучи са штоперима. Тренер Миодраг Божовић никако да нађе стабилан и, пре свега, максимално поуздан тандем, а додатне проблеме задају му повреде.

Дамиен Ле Талек је после елиминације у квалификацијама за Лигу шампиона од Лудогореца и дефинитнивно прекомандован из везног реда у задњу линију, где се искристалио као најбоље решење за једног од два централна дефанзивна играча. То потврђује клупска статистика, по којојФранцуз има највећи број добијених дуела у одбрани по мечу, као и највише успешних стартова на лопту.

Ле Талек се у последње време на терену најчешће налазио са Александром Луковићем, међутим, капитен је незгодно пао на руку прошлог викенда у Крушевцу и тешко да ће на терен поново пре пролећа.

У међувремену, повређен је и Зоран Рендулић (колено), који је почео сезону као стартер, али су га мало повреде, мало одлуке тренера, потпуно избациле из тима.

Одсуство двојице искусних дефанзиваца отворило је врата за нову шансу Томасу Фибелу.

Стамени Француз доведен је прошлог лета из Мордовије да надомести рупу у одбрани, али се није прославио. Јесте показао много више од Бразилца Едсона који се испоставио као један од највећих промашаја у клупској историји, али недовољно да би редовно био на терену.

Фибел је био на "хлађењу" од реванш мечева са Сасуолом у квалификацијама за Лигу Европе, уз наступ у Купу, против БСК Борче, све до Луковићеве повреде у Крушевцу, када је заменио капитена.

Поново је био несигуран, зарадио жути картон после мање од једног минута на терену, а касније умало и црвени, али је укупно гледано, успешно одрадио свој посао. Играчи Напретка нису успели да затресу мрежу црвено-белих, који су се у Београд вратили са три бода (1:0).

Гостовање у Горнејм Милановцу, код Металца у суботу (15.00, ТВ Арена Спорт), биће нова прилика за француског штопера да увери стручни штаб и руководство Звезде да не заслужује своје име на трансфер листи у јануарском прелазном року, о чему се већ неко време, незванично, прича.

Ако се водимо статистиком, навијачи црвено-белих не морају да брину уочи дуела са Металцем, јер кад год су на домаћој сцени штоперски тандем српског шампиона чинили двојица Француза, Ле Талек и Фибел, мрежа је мировала.

Било је то против Вождовца у четвртом колу (3:0), против БСК Борче у осмини финала Купа (3:0) и недавно против Напретка (1:0), у 16. колу Суперлиге. Занимљиво је да су у свим тим мечевима на голу стајали различити голмани. Кахриман против Вождовца, Супић против БСК Борче и Манојловић против Напретка.

Када је реч о европским утакмицама, слика је много другачија. Фибел и Ле Талек заједно су играли у оба дуела против Сасуола, а подсетимо, Звезда је у Италији изгубила 0:3, док је у Београду било 1:1, после вођства гостију.

Како ће бити у суботу у Горњем Милановцу, видећемо...

Јасно је да Фибел мора максимално да "запне" ако жели да врати поврење црвено-белих, јер неће имати још много прилика до зимске паузе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар